ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίθεση βουλευτών της ΝΔ κατά Μουζάλα για τη φιλοξενία μεταναστών στην Κρήτη

21:57 - 09 Σεπ 2016 | Πολιτική
Επίθεση βουλευτών της ΝΔ κατά Μουζάλα για τη φιλοξενία μεταναστών στην Κρήτη
Επίθεση κατά του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, εξαπέλυσαν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τη φιλοξενία μεταναστών στην Κρήτη.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο Γιάννης Πλακιωτάκης, η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης στην ερώτηση που κατέθεσαν προς τον κ. Μουζάλα χαρακτηρίζουν “ανίκανη” την κυβέρνηση όσον αφορά την αντιμετώπιση του προσφυγικού/μεταναστευτικού και σημειώνουν πως “εμπαίζουν τους πολίτες της Κρήτης”.

 

“Δυστυχώς, το προσφυγικό/μεταναστευτικό είναι πρόβλημα που φέρει συγκεκριμένη υπογραφή και σφραγίδα. Το χάος, το προκάλεσε η ίδια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την πολιτική ανοιχτών συνόρων, αφού οι ροές προσφύγων και μεταναστών το 2015 αυξήθηκαν 20 φορές σε σχέση με το 2014 και συνεχίζουν να αυξάνονται μέρα με τη μέρα”, τονίζουν οι βουλευτές της ΝΔ και προσθέτουν:

 

“Ο αρμόδιος για το μεταναστευτικό Υπουργός κ. Μουζάλας πραγματοποιεί συσκέψεις με επιλεκτικούς συνομιλητές αποκλείοντας από το τραπέζι του διαλόγου εμπλεκόμενους φορείς και την αντιπολίτευση… Κατά την πρόσφατη πρόχειρη και αιφνίδια επίσκεψή του στο Ηράκλειο συναντήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, με επιλεκτικούς συνομιλητές, και ουδέποτε υπήρξε επίσημη ανακοίνωση. Ακολούθησαν έντονες φημολογίες για τοποθέτηση 2.000 προσφύγων-μεταναστών σε δομές φιλοξενίας ανά Δήμο στην Κρήτη. Η προχθεσινή του -εν κρυπτώ- επιστολή (7.9.2016), σε συνέχεια της «κρυφής» επίσκεψής του στο Ηράκλειο, έρχεται να επιβεβαιώσει για μια ακόμη φορά το χάος, την αναποτελεσματικότητα και την ελαφρότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και των τοπικών Βουλευτών της σε ότι αφορά το προσφυγικό – μεταναστευτικό. Με τη «νέα του πρόταση» εγκαταλείπει το σενάριο της λειτουργίας δομών φιλοξενίας στο νησί, και προκρίνει τη “διασπορά” των 2.000 προσφύγων-μεταναστών σε σπίτια, διαμερίσματα και ξενοδοχεία σε όλο το νησί”.

 

“Ο κ. Μουζάλας, ως ενορχηστρωτής της μιζέριας και της ανοργανωσιάς, αντί να λύσει το πρόβλημα, το μοιράζει ιδρύοντας καταυλισμούς. Έρχεται να «…αλλάξει» εκ νέου τις υποσχέσεις και δεσμεύσεις για τους πρόσφυγες- μετανάστες που θα φιλοξενηθούν στην Κρήτη το επόμενο διάστημα, εξακολουθώντας να αγνοεί τους πολίτες της Κρήτης, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους φορείς, ιδιαίτερα του τουρισμού”, αναφέρουν και επισημαίνουν:

 

“Προκλητική και η σιωπή των κυβερνητικών βουλευτών της Κρήτης. Μάλλον, θεωρούν ότι εξελέγησαν από τον Κρητικό λαό για να εκπροσωπούν τη μιζέρια, την ανοργανωσιά, την αυθαιρεσία και την παρακμή του κ. Μουζάλα και της Κυβέρνησης”.

 

Οι βουλευτές της ΝΔ ρωτούν τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής:

1. Ζητούμε να πραγματοποιηθεί ΑΜΕΣΑ συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών, παρουσία του αρμόδιου αν. Υπουργού κ. Μουζάλα, με τους Βουλευτές και τους επίσημους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης (Περιφερειάρχη, ΠΕΔ Κρήτης, κλπ) προκειμένου να συζητηθεί το κρίσιμο αυτό ζήτημα.

2. Για ποιο λόγο ο κ. Μουζάλας δεν ανακοινώνει δημόσια το «σχέδιο» του για το προσφυγικό-μεταναστευτικό; Για ποιο λόγο κάνει κρυφές και επιλεκτικές συναντήσεις στην Κρήτη;

3. Πότε θα ενημερωθεί επίσημα ο Κρητικός λαός για το «σχεδιασμό» όσον αφορά την Κρήτη;

4. Ποιες οι δράσεις του Υπουργείου σας για την αποτελεσματική λειτουργία των δομών φιλοξενίας που να διασφαλίζουν τις αρχές της νομιμότητας, της δημόσιας υγείας και ασφάλειας και του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας;

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.