ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέος γύρος... σκληρού ροκ για το ΕΣΡ

19:35 - 15 Οκτ 2016 | Πολιτική
Νέος γύρος... σκληρού ροκ για το ΕΣΡ
Κυβέρνηση και αντιπολίτευση αντάλλαξαν μία σειρά από επιθετικές ανακοινώσεις το Σάββατο για το θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ.

Αφορμή για τον νέο γύρο της αντιπαράθεσης στάθηκε η τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, σύμφωνα με την οποία αποκτούσε το δικαίωμα να διατάξει την διακοπή της λειτουργίας των μη αδειοδοτημένων σταθμών εντός πέντε ημερών από την έκδοση της υπουργικής απόφασης για την ανάδειξη των νέων καναλαρχών.

 

Η τροπολογία αυτή αποσύρθηκε, αλλά η πολιτική μάχη συνεχίστηκε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους.

 

ΝΔ: Κάθε σκέψη για «μαύρο» στα κανάλια πρέπει να εγκαταλειφθεί

 

Να εγκαταλείψει οριστικά κάθε σκέψη για «μαύρο» στα κανάλια καλεί την κυβέρνηση η ΝΔ μετά την αναδίπλωση Παππά σε ό,τι αφορά την τροπολογία που έδινε στους μη αδειοδοτηθέντες τηλεοπτικούς σταθμούς διορία πέντε ημερών από την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης για να τερματίσουν τη μετάδοση των εκπομπών τους.

 

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:   «Η Κυβέρνηση Τσίπρα - Παππά είναι εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε με την πολιτική και τις επιλογές της και στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών.    Το Ε.Σ.Ρ. πρέπει να ανακτήσει τις αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα, γι' αυτό ο νόμος Παππά πρέπει να καταργηθεί.    Αυτή είναι η απαίτηση της κοινωνίας.    Κάθε σκέψη για “μαύρο” στα κανάλια πρέπει να εγκαταλειφθεί οριστικά από την Κυβέρνηση».

 

Απάντηση από Μαξίμου και ΣΥΡΙΖΑ

 

H  Νέα Δημοκρατία οφείλει να ανταποκριθεί στο θεσμικό της ρόλο και να μην εμπλέκει τη συγκρότηση του ΕΣΡ στις πολιτικές της επιδιώξεις, υπογράμμισε λίγη ώρα αργότερα σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, απαντώντας σε ανακοίνωση της ΝΔ για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

 

«Η ΝΔ θέλει να συνεχιστεί το καθεστώς της διαπλοκής που η ίδια καλλιέργησε τις τελευταίες δεκαετίες. H  ΝΔ δεν θέλει να δοθούν άδειες στα κανάλια για πρώτη φορά μετά από 27 χρόνια. Ανεξάρτητα από τις πολιτικές διαφωνίες, οφείλει να ανταποκριθεί στο συνταγματικό της καθήκον και να συμβάλει ούτως ώστε να αποκτήσει η χώρα Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης με νόμιμη συγκρότηση», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

 

Θεσμική εκτροπή χαρακτήρισε την ίδια ώρα «τη ρητή άρνηση της Ν.Δ. να συνδράμει στη συγκρότηση ΕΣΡ» ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

"Η ΝΔ οφείλει να αλλάξει θέση και να ανταποκριθεί στον θεσμικό της ρόλο. Ας σταματήσει να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της διαπλοκής, κόντρα στα συμφέροντα της κοινωνίας", υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Επανήλθε η ΝΔ

 

Η ΝΔ επανήλθε με νέα απάντηση προς το Μαξίμου, στην οποία ανέφερε: «Η λειτουργία του ΕΣΡ περνά υποχρεωτικά από την ακύρωση του νόμου Παππά».

 

Ανέφερε παράλληλα ότι την Παρασκευή η κυβέρνηση «ομολόγησε τη διαπλοκή με τα συμφέροντα με την πραξικοπηματική απόπειρα να πέσει "μαύρο" στα κανάλια», διαμηνύοντας πως η Ν.Δ. «δεν πρόκειται να γίνει συνένοχη στο "μαύρο", στο λουκέτο στα κανάλια και στην ενημέρωση και στην ανεργία χιλιάδων εργαζόμενων».

 

Κρέτσος: Πάγια η θέση μας για το ΕΣΡ

 

Δήλωση για το θέμα έκανε και ο γγ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, ο οποίος υποστήριξε πως η απόσυρση της τροπολογίας δεν αποτελεί υπαναχώρηση, καθώς "είναι πάγια θέση μας να συγκροτηθεί το ΕΣΡ και να γίνει αντικείμενο διαλόγου".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.