ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μοσκοβισί: Στήριξη για χρέος και μήνυμα στο ΔΝΤ για εργασιακά

18:44 - 28 Νοε 2016 | Πολιτική
Μοσκοβισί: Στήριξη για χρέος και μήνυμα στο ΔΝΤ για εργασιακά
Στη συνάντησή του με τον Προκόπη Παυλόπουλο ο Πιερ Μοσκοβισί εξέφρασε την άποψη της Κομισιόν πως το ζήτημα του ελληνικού χρέους πρέπει οπωσδήποτε να συζητηθεί στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, ενώ παράλληλα έστειλε μήνυμα προς το ΔΝΤ πως "θα πρέπει να έχει κατά νου τις ιδιαίτερες ευαισθησίες που υπάρχουν σε κάποια ζητήματα".

«Είναι κάτι το οποίο θα έχω κι εγώ την ευκαιρία ν’ αναφέρω κατ’ ιδίαν στο Eurogroup την ερχόμενη εβδομάδα. Θέλω να πω ότι οπωσδήποτε πλέον πρέπει να συζητηθεί το θέμα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους μέσω βραχυπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων μέτρων» σημείωσε στις δηλώσεις μπροστά στις κάμερες ο κ. Μοσκοβισί για να συμπληρώσει:

 

"Η Ελλάδα είναι μια χώρα η οποία αξίζει την εμπιστοσύνη μας. Είναι μια χώρα η οποία είναι έτοιμη τώρα ν’ αναπτυχθεί, να γνωρίσει πάλι ανάπτυξη, επενδύσεις, απασχόληση για όλους τους Έλληνες και ιδίως για τους νέους, οι οποίοι ξέρω πόσο πολύ αναμένουν κάτι τέτοιο».

 

Ο Επίτροπος σημείωσε επίσης ότι «μεταρρύθμιση ίσον επιτυχία. Είναι ο μόνος δρόμος για την επιτυχία. Επίσης, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι εφόσον οι ελληνικές αρχές κάνουν όλα αυτά τα οποία οφείλουν να κάνουν, είναι αναμφισβήτητο ότι και οι Ευρωπαίοι εταίροι τους θα πράξουν τα δέοντα από την δική τους πλευρά».

 

Χαρακτήρισε δε πολύ σημαντική τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα. «Ιδιαίτερα σημαντική, κατά την άποψή μου και απαραίτητη και για την αξιοπιστία όλου του ελληνικού προγράμματος. Όμως, παρ’ όλα αυτά πιστεύω ότι το ΔΝΤ πρέπει να έχει κατά νου τις ιδιαίτερες ευαισθησίες που υπάρχουν σε κάποια ζητήματα».

 

Για παράδειγμα, όπως σημείωσε, το ζήτημα του κοινωνικού διάλογου. «Είναι πάρα πολύ σημαντικό να υπάρξουν αυτές οι ευαισθησίες που θα επιτρέψουν στον κοινωνικό διάλογο να τηρήσει τα μέτρα και τα σταθμά του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Και, επίσης, θα ήθελα να τονίσω ότι ούτε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πολύ περισσότερο ούτε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθούν μέτρα τα οποία θα επιφέρουν πλήγμα ή θα καταστρέψουν ολωσδιόλου τον ευρωπαϊκό κοινωνικό διάλογο».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.