ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τηλεφωνικές επαφές Τσίπρα, Μέρκελ και Ολάντ για το Κυπριακό

19:26 - 10 Ιαν 2017 | Πολιτική
Τηλεφωνικές επαφές Τσίπρα, Μέρκελ και Ολάντ για το Κυπριακό
Οι εξελίξεις στη διαπραγμάτευση για το Κυπριακό στο επίκεντρο διαδοχικών τηλεφωνικών επικοινωνιών που είχε ο Αλ. Τσίπρας με Ά. Μέρκελ και Φρ. Ολάντ.

Διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ, είχε σήμερα Τρίτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση για το Κυπριακό.

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, "τονίστηκε η σημασία που έχει για την Ευρώπη και τις ευρωτουρκικές σχέσεις η εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης, ενώ υπογραμμίστηκε ο κρίσιμος ρόλος της ΕΕ στις συνομιλίες".

Ο Έλληνας πρωθυπουργός συμφώνησε και με τους δύο ηγέτες να παραμείνουν σε σταθερή επικοινωνία κατά την επόμενη περίοδο διεξαγωγής της πολυμερούς Διάσκεψης της Γενεύης.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ενημέρωσε το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας όσον αφορά τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου κάνοαντας ανασκόπηση των επαφών που είχε με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έκανε λόγο «για συναντίληψη όλων των πολιτικών δυνάμεων και για υποστήριξη των πάγιων θέσεων της ελληνικής πλευράς». Τόνισε επίσης ότι δεν νοείται να υπάρξει σχέδιο λύσης που θα δίνει τη δυνατότητα σε τρίτες χώρες να έχουν στρατούς κατοχής.

«Θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα για την εξεύρεση βιώσιμης και δίκαιης λύσης στα πλαίσια των αποφάσεων του ΟΗΕ», ξεκαθάρισε ενώ απαντώντας σε ερώτηση εάν θα μεταβεί στην Γενεύη δήλωσε με χιουμοριστική διάθεση: «Με το χιόνι ήρθε η Γενεύη στην Αθήνα».

Από την δική του πλευρά κατηγορηματικός ότι δεν θα πρέπει να υπάρξουν υποχωρήσεις σχετικά με την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στον διάλογο που είχε μπροστά στις κάμερες με τον πρωθυπουργό.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταβούν στη Γενεύη, εφόσον διαφανεί κάποια λύση στη διάσκεψη, άφησαν οι ηγέτες της Ελλάδας και της Τουρκίας κ. Τσίπρας και Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν τη Δευτέρα.

Την παρουσία του στη Γενεύη για τη διάσκεψη για την Κύπρο επιβεβαίωσε στο μεταξύ ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:45 - 10 Ιαν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.