ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δραγασάκης: Ευρωπαϊκό πρόβλημα το Κυπριακό

22:44 - 11 Ιαν 2017 | Πολιτική
Δραγασάκης: Ευρωπαϊκό πρόβλημα το Κυπριακό
"Η Ελλάδα, παρά τις οδυνηρές συνέπειες της κρίσης, αποτελεί πυλώνα σταθερότητας σε ένα ευρύ τόξο αστάθειας από την Ουκρανία ως τη Βόρεια Αφρική" τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, κ. Ι. Δραγασάκης, μιλώντας, σήμερα, στο Πρωτοχρονιάτικο δείπνο του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

"Βασική προτεραιότητά μας, ως χώρα και ως κυβέρνηση, είναι να ενισχύσουμε το ρόλο αυτόν και να δράσουμε ως δύναμη ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή με ακόμη πιο ενεργητικό τρόπο. Οι πολυδιάστατες σχέσεις και οι ιστορικοί δεσμοί με τους λαούς της ευρύτερης περιοχής το επιβάλλουν και το επιτρέπουν" συμπλήρωσε και τόνισε:


"Το Κυπριακό είναι ένα από τα  ανοιχτά προβλήματα της περιοχής. Δεν είναι ένα διμερές πρόβλημα.


Eίναι ένα διεθνές πρόβλημα, πρόβλημα εφαρμογής του διεθνούς Δικαίου. Είναι και έναευρωπαϊκό πρόβλημα. Διότι τα σύνορα της Κύπρου είναι και σύνορα της Ευρώπης.


Η επίλυση επομένως του Κυπριακού θα αποτελέσει από πολλές απόψεις μια σημαντική συμβολή στη σταθερότητα και την ανάπτυξη στην περιοχή. Η ελληνική κυβέρνηση σεβόμενη τον πολυδιάστατο χαρακτήρα του προβλήματος συμμετέχει ενεργά επιτελώντας ρόλο, ενισχυτικό και προωθητικό σε σχέση με τις  εν εξελίξει διαδικασίες για μια λύση δίκαιη και λειτουργική  που θα έχει βεβαίως την αποδοχήκαι την έγκριση του κυπριακού λαού."

 

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.