ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καμμένος για Τουρκία: Τέτοιες απειλές έχουμε δει και στο παρελθόν

11:20 - 28 Ιαν 2017 | Πολιτική
Καμμένος για Τουρκία: Τέτοιες απειλές έχουμε δει και στο παρελθόν
Η Τουρκία πρέπει να καταλάβει ότι στις δημοκρατικές χώρες η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη τόνισε το Σάββατο στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος σχολιάζοντας τις απειλές της Αγκύρας για ακύρωση της συμφωνίας επανεισδοχής, εξαιτίας της απόφασης του Αρείου Πάγου για μη έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών.

«Τέτοιου είδους απειλές έχουμε δει και στο παρελθόν» επισήμανε ακόμα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

 

Συμπλήρωσε ακόμα ότι η απόφαση του Αρείου Πάγου στηρίζεται στην ευρωπαϊκή συνθήκη για τα ανθρώπινα δικαιώματα. «Δεν μπορεί το 2017 η Τουρκιά να κάνει λόγο για επαναφορά της θανατικής ποινής και να πραγματοποιούνται διωγμοί με την πρόφαση συμμετοχής στην απόπειρα πραξικοπήματος», τόνισε.

 

Ερωτηθείς σχετικά με τις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη, ο κ. Καμμένος προχώρησε στη διαβεβαίωση ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να μπει παράνομα τουρκικό αεροπλάνο και πλοίο χωρίς να αναχαιτιστεί άμεσα». «Η Τουρκία έχει εκτεθεί διεθνώς. Οι συμμαχικές δυνάμεις που βρίσκονται στο Αιγαίο έχουν γίνει μάρτυρες των ενεργειών της», συμπλήρωσε.

 

Αναφερόμενος στα της διαπραγμάτευσης, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πάρει μέτρα περαιτέρω μειώσεως συντάξεων και μισθών. «Η Ευρώπη δεν ανήκει στη Γερμανία» είπε ο υπουργός Άμυνας και με ιδιαίτερα οξείς χαρακτηρισμούς κατηγόρησε τη γερμανική πλευρά ότι πιέζει την ελληνική κυβέρνηση. «Αν θέλουν να φέρονται με τον τρόπο που γινόταν σε ελληνικές ταινίες του '50, με τον νταβατζή να ζητάει κάθε μέρα και παραπάνω, ας το κάνουν» είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Αν ζορίσει ο κ. Σόιμπλε θα ζορίσουμε κι εμείς, δε κατάλαβα!». 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.