ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: «Η κυβέρνηση δημιουργεί το δίλημμα για 4ο μνημόνιο»

22:01 - 01 Φεβ 2017 | Πολιτική
Μητσοτάκης: «Η κυβέρνηση δημιουργεί το δίλημμα για 4ο μνημόνιο»
Για τον προσωπικό του αγώνα να ξεριζώσει πελατειακές λογικές και να εισάγει την αξιολόγηση στο Δημόσιο μίλησε μεταξύ άλλων στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο λόγο του για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ.

«Ο Αλ. Τσίπρας έχει χάσει μοναδική ιστορία να διορθώσει παθογένειες δεκαετιών, όπως η διαπλοκή και το πελατειακό κράτος. Αν και νέος αποδειχτήκατε παλαιότερος από τους παλαιούς. Ο λαϊκισμός στις ημέρες σας ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Οι δολοφονίες χαρακτήρων από πληρωμένα τρολς είναι η μεγάλη σας εξειδίκευση», είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

«Διορίσατε χιλιάδες από την πίσω πόρτα με διαπιστευτήριο την κομματική νομιμοφροσύνη», σημείωσε στη συνέχεια ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με τον οποίο η κυβέρνηση παρουσίασε τον εαυτό της ως τον «λευκό ιππότη της κάθαρσης».

Εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση ανέφερε πως η νέα διαπλοκή είναι πιο δηλητηριώδης από την παλιά. Ευτυχώς η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη προστάτευσε τη νομιμότητα και τους θεσμούς. Ο διαγωνισμός-φιάσκο για τις άδειες θα διδάσκεται ως πρότυπο διαπλοκής.

Ο κ. Μητσοτάκης επικαλέστηκε τα στοιχεία της Διεθνούς Αμνηστίας, σημειώνοντας ότι η χώρα υποχώρησε έντεκα θέσεις στην κατάταξη σε ότι αφορά τη διαφθορά επί των ημερών διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση εκμεταλλεύτηκε την Εξεταστική

Το γεγονός πως η κυβέρνηση ήθελε να χρησιμοποιήσει την Εξεταστική Επιτροπή για να δημιουργήσει τη νέα διαπλοκή και να στείλει μήνυμα ότι «όσοι δεν τα βρουν μαζί μας θα έχουν την τύχη του Ψυχάρη και του ΔΟΛ», υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως σημείωσε, έπειτα από δεκάδες συνεδριάσεις, το συμπέρασμα που καταλήγει το πόρισμα της πλειοψηφίας είναι ότι δεν αποδείχτηκαν ευθύνες πολιτικών προσώπων. Όμως, ανέφερε, υπάρχει μια εξαίρεση: Η off shore της Αυγής που παίρνει δάνεια γιατί τα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ υποθηκεύοντας την κρατική του χρηματοδότηση.

Σχολίασε το γεγονός πως όλα τα κόμματα έπαιρναν δάνεια με εγγύηση την κρατική χρηματοδότηση αλλά μόνο ένας Πρόεδρος έστειλε επιστολή στις τράπεζες και αυτός είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, η εξεταστική αποτελεί κόλαφο και γιατί ο Δημήτρης Καμμένος μίλησε για αόρατο χέρι που άλλαζε το πόρισμα και επειδή μεγάλα κομμάτια του πορίσματος είναι προϊόν λογοκλοπής με αντιγραμμένες πολλές σελίδες. 

Τα αδιέξοδα της διαπραγμάτευσης

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση γιατί με τη στάση της επαναφέρει στο προσκήνιο την συζήτηση για Grexit.

Όπως είπε, δεν υπήρξε καμία αντίδραση της κυβέρνησης στα όσα είπε ο Νίκος Ξυδάκης. «Το γεγονός ότι κάθε ανοησία έχει επίπτωση στην πραγματική οικονομία σας αφήνει αδιάφορους. Εκτός και αν δεν ήταν ανοησία και αποκαλύφθηκε κάτι που συζητά η κυβέρνηση», κατήγγειλε.

Ποιος συντάσσεται με τον Σόιμπλε που είναι γνωστές οι θέσεις για την έξοδο από το ευρώ; αναρωτήθηκε.

Στη συνέχεια ανέφερε πως επαναλαμβάνεται το σενάριο του πρώτου εξαμήνου με πολύ χειρότερους όρους, με την κυβέρνηση να δημιουργεί το δίλημμα Grexit ή 4ο μνημόνιο.

«Δεν θα επιτρέψουμε να παίξετε την τύχη της χώρας στα ζάρια», τόνισε. Όπως είπε, όσο δεν προχωρούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις δεν μπορούμε να προχωρήσουμε, αλλά η κυβέρνηση έχει ολοκληρώσει μόνο το ένα τρίτο των απαιτήσεων της αξιολόγησης.

«Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας»

Όπως είπε στο τέλος της ομιλίας του, χρειάζεται κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας που θα κάνει τις αλλαγές. Γι’ αυτό πρέπει να φύγει η κυβέρνηση Τσίπρα, τόνισε. «Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Η επόμενη ημέρα δεν θα είναι εύκολη γιατί έγιναν βήματα πίσω τα τελευταία δυο χρόνια και η ελπίδα έγινε απαισιοδοξία και φόβος».

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, διαμορφώνεται μια νέα σιωπηλή πλειοψηφία που ζητά από τους πολιτικούς την αλήθεια. Η ετυμηγορία του λαού θα είναι καταλυτική.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:11 - 01 Φεβ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.