ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΝΔ: Τέσσερα ερωτήματα που περιμένουν απάντηση από τον Τσίπρα

14:30 - 18 Φεβ 2017 | Πολιτική
ΝΔ: Τέσσερα ερωτήματα που περιμένουν απάντηση από τον Τσίπρα
Απαντήσεις ζητά η Νέα Δημοκρατία από τον Αλέξη Τσίπρα σε τέσσερα συγκεκριμένα ερωτήματα που αφορούν τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς και τις συνέπειες της καθυστέρησης στο κλείσιμο της β' αξιολόγησης.

Η αξιωματική αντιπολίτευση επαναφέρει τα ερωτήματα που έθεσε στον κ. Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υποσχόμενη να τα θέτει κάθε ημέρα έως ότου λάβει απάντηση από την κυβέρνηση.
Επίσης, η Νέα Δημοκρατία στηλιτεύει τη στάση του πρωθυπουργού, ο οποίος -όπως επισημαίνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου της ΝΔ- στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή "αντί απάντησης κατέφυγε σε λάσπη, συκοφαντικές επιθέσεις και ψέματα".


Αναλυτικότερα η τοποθέτηση της Νέας Δημοκρατίας:

 

"Κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε προς τον πρωθυπουργό τέσσερα συγκεκριμένα ερωτήματα.

 

Ο κ. Τσίπρας αντί απάντησης κατέφυγε σε λάσπη, συκοφαντικές επιθέσεις και ψέματα.

 

Επειδή τα ερωτήματα αφορούν άμεσα την πορεία της χώρας και κάθε πολίτη τα επαναλαμβάνουμε και ζητούμε συγκεκριμένες απαντήσεις:

 

- Πρώτον, θα χρειάζονταν τα μέτρα που συζητούνται σήμερα, αν η αξιολόγηση έκλεινε το Φεβρουάριο του 2016; Ναι ή όχι;

 

- Δεύτερον, είπε ή δεν είπε ο κ. Τσακαλώτος ότι έχουμε κάνει το 1/3 όσων έπρεπε, το 1/3 είναι σε εξέλιξη και το 1/3 εκκρεμεί; Και αν αυτό ισχύει, ποιος βλάπτει τελικά τη διαπραγμάτευση;

 

- Τρίτον, ισχύουν ή όχι οι δηλώσεις (και του ιδίου του κ. Τσίπρα) ότι πρέπει να κλείσουμε τη διαπραγμάτευση το ταχύτερο δυνατόν; Έχει δίκιο ο κ. Χουλιαράκης όταν λέει "καλύτερα χειρότερη συμφωνία τώρα, παρά καλύτερη μετά”. Τελικά μετράει ή δεν μετράει ο χρόνος;

 

- Τέταρτον, αν δεν κλείσει τώρα η αξιολόγηση, ποιες θα είναι οι επιπτώσεις; Θα μπούμε ή όχι στην ποσοτική χαλάρωση; Τι θα γίνει με το ποσό της δόσης που προορίζεται για οφειλές του Δημοσίου σε ιδιώτες; Θα αποσταθεροποιηθεί ή όχι περαιτέρω το κλίμα στην οικονομία;

 

Τα ερωτήματα αυτά θα τα θέτουμε καθημερινά μέχρι ο ελληνικός λαός να λάβει τις απαντήσεις.

 

Ο κ. Τσίπρας θα τεθεί προ των ευθυνών του θέλει δεν θέλει".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.