ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βενιζέλος: Επανάληψη της ενδιάμεσης συμφωνίας του Φεβρουαρίου του 2015

15:14 - 21 Φεβ 2017 | Πολιτική
Βενιζέλος: Επανάληψη της ενδιάμεσης συμφωνίας του Φεβρουαρίου του 2015
Επανάληψη της διαπραγμάτευσης του 2015 βλέπει μετά την απόφαση του Eurogroup της Δευτέρας ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο ραδιόφωνο του Alpha ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε πως «αυτό που συνέβη είναι δυστυχώς η επανάληψη του σεναρίου της ενδιάμεσης συμφωνίας του Φεβρουαρίου του 2015, που μας οδήγησε έναν πόντο πριν από τον γκρεμό και φοβούμαι και κρούω τον κώδωνα του κινδύνου ότι θα έχουμε επανάληψη του ιδίου σεναρίου. Αλλά η δευτέρα πλάνη είναι χείρρων της πρώτης».

 

Όπως τόνισε ο κ. Βενιζέλος «δεν υπάρχει καμία συμφωνία, δεν είναι τίποτα το οριστικό, όλα παρατείνονται. Η διαπραγμάτευση θα είναι μακρά και δύσκολη. Θα πλησιάζουμε προς το χρόνο καταβολής πολύ σημαντικών δόσεων που πρέπει να καταβάλει η Ελλάδα στην ΕΚΤ και θα στριμωχτούμε πάλι με την πλάτη στον τοίχο. Μας δίνουν χώρο να σερνόμαστε, να τρώμε τις σάρκες της ελληνικής οικονομίας, παρατείνεται η αξιολόγηση, η εκκρεμότητα, δεν επιστρέφουν οι καταθέσεις στις τράπεζες, δεν αποκαθίσταται η ομαλότητα, είμαστε σε καθεστώς capital controls».

 

Σχετικά με δημοσίευμα περί αναφορών που φέρεται να έχει κάνει η Φώφη Γεννηματά για πρόταξη του κομματικού συμφέροντος έναντι του εθνικού, ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε την ελπίδα ότι τα εισαγωγικά στο κείμενο δεν ισχύουν και πρόκειται απλώς για δημοσιογραφικές αναλύσεις.

 

Υπογράμμισε ότι η θέση του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης η οποία απορρέει από τις αποφάσεις του Συνεδρίου του 2015, είναι απολύτως καθαρή. «Το μήνυμα είναι σαφές: Η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας όλων των δημοκρατικών, προοδευτικών δυνάμεων, περιλαμβανομένου και του ηττημένου ΣΥΡΙΖΑ. Άρα, χρειαζόμαστε εκλογές να πέσει και να φύγει αυτή η βλαπτική κυβέρνηση. Μετά ο ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να μετάσχει, εάν δηλώνει πίστη στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Αλλά δεν μπορεί ο ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ να καθορίσει τις εξελίξεις», τόνισε ο κ. Βενιζελος, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί ο δημοκρατικός χώρος, που έχει σηκώσει το βάρος της προστασίας της χώρας να σέρνεται πίσω από τις σκοπιμότητες ενός ηττημένου ΣΥΡΙΖΑ.

 

«Λοιπόν, δεν μπορεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη να στείλει ένα μήνυμα ότι είναι παράγοντας αβεβαιότητας, ασάφειας και ανωμαλίας και δεν έχει εναλλακτική λύση για τη χώρα», επεσήμανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.