ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Χαρτοπόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες

08:56 - 22 Φεβ 2017 | Πολιτική
«Χαρτοπόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες
Του Σπύρου Πολυχρονόπουλου Μία επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη προς το ΕΣΡ ήταν αρκετή για να ξεσπάσει σφοδρή κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, αναφορικά με το θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Στο πνεύμα των ημερών, ο… χαρτοπόλεμος ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να επανεκκινήσει τις διαδικασίες και να πραγματοποιηθεί άμεσα νέος διαγωνισμός, ωστόσο, ο Πρόεδρος της ΝΔ, με επιστολή του ζητεί να «παγώσει» η διαδικασία.

 

Ο κ. Μητσοτάκης στην επιστολή του αναφέρει ότι η διαδικασία της αδειοδότησης με τον νόμο Παππά, δεν πρέπει να προχωρήσει. Σημειώνει πως εκκρεμούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας εκδόσεις αποφάσεων σε αιτήσεις ακυρώσεως, που  πλήττουν τη συνταγματικότητα και άλλων διατάξεων του συγκεκριμένου νόμου.

 

Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη σημαίνει ότι υπάρχει η περίπτωση να ανατραπούν εκ νέου τα αποτελέσματα μιας τυχόν νέας διαδικασίας για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών, πλήττοντας το κύρος του ΕΣΡ. Παράλληλα, η ΝΔ επισυνάπτει δική της πρόταση νόμου για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

 

Αυτές οι αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη προκάλεσαν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε ανακοίνωση που εξέδωσε κατηγορεί τον Πρόεδρο της ΝΔ πως «παραποιεί την πραγματικότητα για να υπερασπιστεί τους καναλάρχες».

 

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά ευθέως τη διαιώνιση του καθεστώτος ασυδοσίας που επικρατεί εδώ και σχεδόν 30 χρόνια στο τηλεοπτικό τοπίο», αναφέρει ακόμα στην αιχμηρή του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ασφαλώς, η ΝΔ δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια και έδωσε συνέχεια στη νέα κόντρα που έχει ξεσπάσει με αφορμή το φλέγον θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

 

Συγκεκριμένα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι δεν δέχεται μαθήματα «από την Κυβέρνηση που με έναν αντισυνταγματικό νόμο επιχείρησε να ελέγξει την πολυφωνία και τον πλουραλισμό». 

 

Τέλος, επιμένει να κάνει λόγο για «καθεστωτικά σχέδια» από τη μεριά του κ. Παππά, «σε βάρος του Ε.Σ.Ρ.». 

 

«Είτε αρέσει, είτε όχι, στη ΝΔ και στους φίλους της, αδειοδότηση θα γίνει, τίμημα για το ελληνικό Δημόσιο, υπέρ των πολιτών, θα υπάρξει. Ας το πάρουν πια απόφαση», απάντησε εκ νέου ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει ψηλά στην ατζέντα του το συγκεκριμένο ζήτημα.

 

Το Reporter είχε έγκαιρα προβλέψει πως το θέμα επανέρχεται στο προσκήνιο. Ο νέος γύρος της αντιπαράθεσης μόλις ξεκίνησε και το… σίριαλ «τηλεοπτικές άδειες», αναμένεται να έχει πολλά ακόμα επεισόδια.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:58 - 22 Φεβ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.