ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Forum Δελφών-Θεοδωράκης:Η κυβέρνηση θα κλείσει την αξιολόγηση τις επόμενες μέρες

12:22 - 05 Μαρ 2017 | Πολιτική
Forum Δελφών-Θεοδωράκης:Η κυβέρνηση θα κλείσει την αξιολόγηση τις επόμενες μέρες
Την πεποίθησή του ότι η κυβέρνηση θα κλείσει την αξιολόγηση της επόμενες ημέρες ή εβδομάδες εξέφρασε ο επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ κ. Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στο 2ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Ο κ. Θεοδωράκης απαντώντας σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου κ. Πάσχου Μανδραβέλη, υποστήριξε ότι η χώρα απέχει πολύ λίγο από την καταστροφή και πολύ λίγο από την αναγέννηση, υπογραμμίζοντας ότι το βασικό πρόβλημα είναι ότι κυβερνάται από λαϊκιστές, δημαγωγούς και ανθρώπους που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους.

"Βρισκόμαστε πάλι κοντά στον γκρεμό. Έχουμε στην ηγεσία ανθρώπους που διατηρούν τα λάθη του παρελθόντος και προσθέτουν και δυο -τρια καινούργια. Είναι λαϊκιστές, , δημαγωγοί και αργόμισθοι."δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ.

 

Ο κ. Θεοδωράκης υποστήριξε ότι το έδαφος του λαϊκισμού στο οποίο πάτησαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, το έστρωσαν "ντεμί" λαϊκιστές του παρελθόντος, από την Νέα Δημοκρατία και το κέντρο, ενώ ανέφερε ότι η συγκολλητική ουσία της συγκυβέρνησης είναι η επιθυμία τους να παραμείνουν στην εξουσία.

 

«Αν δεν έχουμε πολύ μεγάλες οικονομικές ανατροπές, αυτοί οι άνθρωποι θα μείνουν ενωμένοι μέχρι το τέλος της τετραετίας" δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αντιλαικισμός δεν αρκεί ως πολιτική πρόταση καθώς απαιτείται πρώτα να αναγνωρισθούν τα λάθη του παρελθόντος και να βρεθεί μια καινούργια πλατφόρμα για την έξοδο από την Κρίση, καθώς όσο δεν γίνεται αυτό θα ωφελούνται οι λαϊκιστές.

 

Αναφορικά με τις πιθανότητες συνεργασίας με άλλες πολιτικές ομάδες, είτε από την κεντροαριστερά και την κεντροδεξιά για ένα κοινό σχέδιο εξόδου από την κρίση, ο κ. Θεοδωράκης εμφανίστηκε απαισιόδοξος. "Εγώ λέω να ενωθούμε οι δυνάμεις της κεντροαριστεράς και άλλοι ακόμα να ενωθούμε, αλλά να πάμε που; Δεν συμφωνούμε όλοι με το που θα πάμε, ξέρετε δεν υπάρχουν αποτυχημένα γλέντια γάμου στη χώρα μας, το ζήτημα είναι πότε θα έρθει το διαζύγιο και τι θα γίνουν τα παιδιά". Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε μάλιστα ότι οι εκσυγχρονιστές δεν πρέπει να κρύβονται στα παλιά σχήματα αλλά να τολμήσουν να απευθύνουν τη δική τους πρόταση στην ελληνική κοινωνία.

 

Τέλος, αναφερόμενος στο θέμα της καύσης νεκρών, ο επικεφαλής του ποταμιού ανέφερε: «Έχει αποφασίσει δυο φορές η βουλή για την καύση νεκρών αλλά δεν έχει γίνει τίποτα. Δεν εξάγουμε πλέον επιχειρήσεις στη Βουλγαρία, εξάγουμε τους νεκρούς μας".

Τελευταία τροποποίηση στις 12:28 - 05 Μαρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.