ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι «Αδικαίωτοι» της ΝΔ, δυσκολεύουν τη ζωή του Κυριάκου

14:18 - 17 Μαρ 2017 | Πολιτική
Οι «Αδικαίωτοι» της ΝΔ, δυσκολεύουν τη ζωή του Κυριάκου
Από τις 20 Ιουλίου του 2016 είχαν να τα πουν τετ- α- τετ ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με τον προκάτοχό του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ο οποίος είχε φουρκιστεί και τότε θεωρώντας ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές, η νέα ηγεσία τον αντιμετώπιζε υπεροπτικά, με αποτέλεσμα ο ίδιος, χολωμένος, να μην απαντάει ούτε καν στις τηλεφωνικές κλήσεις της Συγγρού.

Μετά από 70΄ λεπτά διαβουλεύσεων οι δύο άνδρες φάνηκε να τα βρίσκουν. Όπως αποδείχθηκε, όμως,  μόνο προσωρινά.

 

Ο Βαγγέλης που «μιλάει» στην ψυχή της παράταξης (σ.σ: αυτός είναι και ο λόγος που ο Κυριάκος απέρριψε πρόσφατες εισηγήσεις για την διαγραφή του, μετά τις γνωστές δηλώσεις περί τζάμπα μαγκιάς όσων, όπως ο κ. Μητσοτάκης, αρνούνται να ψηφίσουν τα νέα μέτρα…) προστίθεται στη ιδιότυπη στρατιά των «αδικαίωτων» εντός του κόμματος οι οποίοι κάνουν τη ζωή του Προέδρου δύσκολη.

 

Ο Κώστας Καραμανλής, θεωρεί ότι η ηγετική ομάδα δεν υπερασπίζεται επαρκώς τα πεπραγμένα της διακυβέρνησής του, με αποτέλεσμα να βρίσκει χώρο ο πρόεδρος των Αν.Ελλ. Π. Καμμένος και να εμφανίζεται ως αυθεντικός εκπρόσωπος του «Καραμανλισμού» στην παράταξη.

 

Ανάλογες γκρίνιες εκφράζονται όμως και από τη πλευρά των «Σαμαρικών», οι οποίοι επιχειρούν να σύρουν το κόμμα σε δυναμικότερη στάση, δεδομένου ότι, σε αντίθεση με τον Κ. Καραμανλή ο οποίος αποφεύγει τις παρασκηνιακές εμπλοκές, οι φιλοδοξίες για ολική επαναφορά, και κατοχύρωση διακριτού-παρεμβατικού ρόλου, είναι εκκωφαντικές.

 

Στην τελευταία συνεδρίαση της Κ.Ο ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του στην Κ.Ο έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στους τρεις πρώην προέδρους ( Καραμανλή, Σαμαρά και Μεϊμαράκη) που ήταν παρόντες στη συνεδρίαση.

 

Αναφερθείς στους δύο πρώτους επισήμανε:

«Η ΝΔ, διαχρονικά, είναι δύναμη σταθερότητας. Το 2009 είχε προειδοποιήσει για τους κινδύνους που ήταν μπροστά, έγκυρα και έγκαιρα. Το 2014 μία κυβέρνηση της ΝΔ ήταν έτοιμη να βγάλει τη χώρα από την κρίση, αλλά το 2015 επικράτησαν οι δυνάμεις του λαϊκισμού».

Τιμητική αναφορά έκανε ο κ. Μητσοτάκης και στην περίοδο της προεδρίας Μεϊμαράκη, λέγοντας ότι η ΝΔ το 2015 έπραξε το καθήκον της απέναντι στην πατρίδα, κρατώντας υπεύθυνη και εθνική στάση, στέλνοντας σαφές μήνυμα καταλλαγής στον προκάτοχο του.

 

Την προσεχή Δευτέρα πάντως, ο κ. Μητσοτάκης θα δεχθεί στις 12:30 μ.μ στο γραφείο του στη Βουλή τον κ. Μεϊμαράκη σε μια προσπάθεια να υποχωρήσουν οι τόνοι, ειδικά σε μια περίοδο που όπως εκτιμούν στην Πειραιώς η κυβέρνηση δείχνει να παραπαίει, χωρίς ορατή διαπραγματευτική πυξίδα.  

 

 Όλα δείχνουν ότι μέχρι τουλάχιστον την επόμενη έκρηξη, οι πάγοι…θα ξαναλυώσουν.

 

Γιώργος Χατζηδημητρίου 

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.