ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλήρη διαφάνεια για την ΑΕΠΙ ζητεί η Όλγα Κεφαλoγιάννη

14:18 - 18 Μαρ 2017 | Πολιτική
Πλήρη διαφάνεια για την ΑΕΠΙ ζητεί η Όλγα Κεφαλoγιάννη
Πλήρη διαφάνεια στην ΑΕΠΙ ζήτησε ο βουλευτής Α΄Αθηνών της ΝΔ και τομεάρχης πολιτισμού του κόμματος μιλώντας κατά τη συζήτηση κοινοβουλευτικής ερώτησης για την ΑΕΠΙ την Πέμπτη. Παράλληλα εξέφρασε τη στήριξη της ΝΔ στην προσπάθεια εξυγίανσης που επιχειρεί η κυβέρνηση.

«Τα ευρήματα του διαχειριστικού ελέγχου δείχνουν όχι απλώς κακοδιαχείριση, αλλά θα έλεγα ότι είναι και τραγικά σκανδαλώδη: υπέρογκα αδιανέμητα ποσά προς τους δημιουργούς, μια τεράστια οικονομική μαύρη τρύπα, ελλείμματα, εξωφρενικοί μισθοί και μερίσματα για τους μετόχους, παράνομα δάνεια στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, συνδεδεμένες εταιρείες που ανήκουν στους μετόχους με αποκλειστικό πελάτη την ΑΕΠΙ είναι μόνο κάποια από αυτά. Συμπέρασμα; Βαθιά και εκτεταμένη διαφθορά, κακοδιαχείριση σε βάρος των δημιουργών και των χρηστών» σημείωσε και προσέθεσε:

 

«Η ΑΕΠΙ θα πρέπει να εξυγιανθεί, θα πρέπει να συνεχίσει τη λειτουργία της. Οι δημιουργοί θα πρέπει να αμείβονται δίκαια, πρέπει να αισθάνονται ότι τα πνευματικά τους δικαιώματα δεν είναι παιγνίδι κανενός και οι χρήστες να μπορούν να έχουν την εμπιστοσύνη για το πού καταλήγουν τα χρήματά τους. Πάρα πολύ απλά και ξεκάθαρα, προστασία των δημιουργών και των χρηστών, θεσμική θωράκιση του χώρου των πνευματικών δικαιωμάτων, αποτελεσματικός έλεγχος, λογοδοσία.»

 

Η Όλγα Κεφαλογιάννη ζήτησε αποσαφήνιση του πλαισίου για τα πνευματικά δικαιώματα. «Δημιουργούνται οι προϋποθέσεις, όπως ισχύει και στους υπόλοιπους ΟΣΔ για την άσκηση του ελέγχου στην ΑΕΠΙ; Ως προς τον κρατικό επίτροπο, πότε θα καλείται να αναλάβει τα καθήκοντά του και ποια θα είναι αυτά; Ποια θα είναι η διαδικασία του ορισμού του;».

 

«Για εμάς είναι πολύ σημαντικό, όχι απλά να μπουν σε νέες βάσεις, αλλά πάνω από όλα να μπουν σε υγιείς θεσμικά βάσεις, σε σωστούς και αυστηρούς κανόνες όλες οι διαδικασίες που θα λύνουν προβλήματα και δεν θα προσθέτουν περισσότερα από αυτά που ήδη υπάρχουν.

 

Εάν θεραπεύσετε τον μεγάλο ασθενή και θέσετε τα θεμέλια μιας υγιούς συλλογικής διαχείρισης, δεν θα μας βρείτε απέναντι. Εάν, όμως, από τις αστοχίες, την ανεπάρκεια και τον ενδεχόμενο δόλο κάποιων προσώπων καταρρεύσει η συλλογική διαχείριση, δυστυχώς, κυρία Υπουργέ, η μόνη υπεύθυνη θα είστε εσείς και τότε όχι μόνο η Αντιπολίτευση, αλλά όλος ο κόσμος του πολιτισμού θα είναι απέναντί σας. Είναι δική σας ευθύνη, αντιληφθείτε το» κατέληξε απευθυνόμενη στην υπουργό Πολιτισμού.»

 

Γιώργος Αλεξάκης 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.