ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Προτεραιότητα η στήριξη του πρωτογενούς τομέα

19:15 - 18 Μαρ 2017 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Προτεραιότητα η στήριξη του πρωτογενούς τομέα
Την έκθεση "Food Expo" επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλώνοντας πως για την αξιωματική αντιπολίτευση η στήριξη του πρωτογενούς τομέα αποτελεί άμεση προτεραιότητα.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η σωστή προβολή και τυποποίηση των ελληνικών προϊόντων "θα μας επιτρέψει να διεκδικήσουμε θέσεις σε αγορές του εξωτερικού", αλλά και θα συμβάλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

 

Αναλυτικά η τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη στη "Food Expo":

 

"Με μεγάλη χαρά, επισκέπτομαι, σήμερα, τη σημαντική έκθεση "FoodExpo”, όπου παραπάνω από 1.200 Έλληνες παραγωγοί - μεγάλοι, μεσαίοι, μικροί - προβάλλουν τα ιδιαίτερα προϊόντα τους, διεκδικώντας τη θέση που τους αξίζει - που μας αξίζει ως χώρα - στην παγκόσμια διατροφική αγορά. 

 

Η εξωστρέφεια των προϊόντων της ελληνικής γης αποτελεί ένα πάρα πολύ σημαντικό στοίχημα για τη χώρα. Η σωστή τυποποίηση και σωστή προβολή των προϊόντων μας είναι αυτή, η οποία θα μας επιτρέψει να διεκδικήσουμε θέσεις σε αγορές του εξωτερικού. Ταυτόχρονα, θα επιτρέψει και στις ελληνικές επιχειρήσεις να αναπτυχθούν και να δημιουργήσουν περισσότερες θέσεις απασχόλησης. 

 

Για τη Νέα Δημοκρατία, η στήριξη του πρωτογενούς τομέα, αλλά και η στήριξη συνολικά της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών - που είναι η φυσική μετεξέλιξη της πρωτογενούς παραγωγής - αποτελεί πρώτη προτεραιότητα. Πόσο μάλλον σε μια εποχή, όπου η μεσογειακή διατροφή, η ελληνική διατροφή, έχει αναγνωριστεί από όλους ως η πιο υγιεινή διατροφή, η οποία μπορεί να προλάβει μια σειρά από ασθένειες. 

 

Συγχαρητήρια και πάλι στους διοργανωτές της "Food Expo”, εύχομαι καλή επιτυχία και εύχομαι του χρόνου με ακόμα περισσότερους εκθέτες".

 

Ευκαιρία και πρόκληση ο κόσμος που αλλάζει

 

Προηγουμένως ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε τον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές, όπου ζήτησε από τα παιδιά να μη σταματούν να κυνηγούν τα όνειρά τους.

 

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε, στο μήνυμά του προς τους μαθητές, πως πρέπει να βλέπουμε τον κόσμο που αλλάζει ως πρόκληση και ευκαιρία και όχι με φόβο. Επίσης, υπογράμμισε πως είναι σημαντική η εισαγωγή της τεχνολογίας και της καινοτομίας στην εκπαίδευση.

 

Αναλυτικά ο χαιρετισμός του κ. Μητσοτάκη: 

 

«Καλημέρα στους γονείς και στα παιδιά.

 

Θέλω να συγχαρώ τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για αυτήν την καταπληκτική πρωτοβουλία για τη διοργάνωση αυτού του θαυμάσιου διαγωνισμού.

 

Ενός διαγωνισμού που δίνει την ευκαιρία σε νέα παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου, να έρθουν σε επαφή με την τεχνολογία. Να έρθουν σε επαφή με τη ρομποτική, να εξερευνήσουν τις δικές τους δυνατότητες και να κυνηγήσουν τα δικά τους όνειρα.

 

Δεν ξέρετε πόσο μεγάλη χαρά αισθάνομαι που είμαι σήμερα μαζί σας, που βλέπω στα πρόσωπα, ειδικά των νέων παιδιών, το χαμόγελο της αισιοδοξίας και το χαμόγελο της δημιουργίας. Είστε η Ελλάδα του μέλλοντος. Μην διστάσετε να κυνηγήσετε τα όνειρά σας.

 

Αγαπητέ κ. καθηγητά, κ. Κριμιζή, συγχαρητήρια, διότι είστε ένας πρέσβης της Ελλάδος στον κόσμο. Πιστεύω ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου, ότι κάπου ανάμεσα σε αυτά τα παιδιά, σε 50 χρόνια, μπορεί να κρύβετε ένας επόμενος Νομπελίστας.

 

Επομένως, να μην διστάσετε, παιδιά, να κυνηγήσετε τα όνειρά σας. Μας δίνετε τη δυνατότητα και εμάς να λάβουμε υπόψη πόσο σημαντικό είναι να εισάγουμε στο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα την τεχνολογία, την καινοτομία.

 

Είμαστε σε ένα κόσμο, ο οποίος αλλάζει συνέχεια. Να τον δούμε ως μια μεγάλη πρόκληση, ως μια μεγάλη ευκαιρία και όχι ως μια μεγάλη απειλή.

 

Και πάλι συγχαρητήρια. Ένα μεγάλο "μπράβο" σε όλες και σε όλους και ειδικά στα παιδιά που συμμετέχουν με τόσο ενθουσιασμό».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.