ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεοδωράκης: Έρχεται η «χάρτα του Αλέξη»

15:10 - 23 Μαρ 2017 | Πολιτική
Θεοδωράκης: Έρχεται η «χάρτα του Αλέξη»
«Από την στιγμή που θα δεσμευτεί η χώρα για τα επόμενα 3 χρόνια είναι ένα άτυπο 4ο μνημόνιο», τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ για τη συμφωνία που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση. «Μπορούν να το ονομάσουν "χάρτα του Αλέξη", γιατί η δυνατότητα του ΣΥΡΙΖΑ να δίνει ονόματα είναι πραγματικά εντυπωσιακή», συμπλήρωσε.

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής του Ποταμιού επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με κακό τρόπο και δίνει μάχες για δευτερεύοντα ζητήματα, ενώ θα έπρεπε να δώσει μάχες στα μεγάλα ζητήματα και να κλείσει νωρίτερα τη διαπραγμάτευση».

 

Στη συνέχεια αναφερόμενος στην καταστροφική για την ελληνική οικονομία καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση ο Σταύρος Θεοδωράκης εξέφρασε την άποψη ότι αυτό συμβαίνει γιατί κάποιοι εντός της κυβέρνησης είτε δεν ξέρουν να κάνουν τη δουλειά, είτε βαριούνται, ενώ θύμισε την προτροπή του κ. Τσίπρα στο υπουργικό του συμβούλιο να ξενυχτήσει για να κλείσει η αξιολόγηση τον Δεκέμβριο. «Προφανώς δεν ξενύχτησαν οι Υπουργοί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Στη συνέχεια προσέθεσε: «Δεν βρίσκω άνθρωπο στην ευρύτερη αγορά και την οικονομία που να δικαιολογεί αυτή την καθυστέρηση και τη συμπεριφορά αυτή των υπουργών».

 

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα πράξει το Ποτάμι εάν βρεθεί αντιμέτωπο σε ένα υποθετικό σενάριο στο οποίο οι Θεσμοί ζητήσουν από την αντιπολίτευση να ψηφίσει τα νέα μέτρα, ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε την πάγια θέση του Κινήματος.

 

«Αν τα μέτρα έρθουν ξεχωριστά στη Βουλή και έχουμε την ευκαιρία να τα συζητήσουμε και να καταλήξουμε στο ποια από αυτά είναι θετικά και ποια αρνητικά θα συζητήσουμε και θα ψηφίσουμε ανάλογα» τόνισε χαρακτηριστικά αποκλείοντας όμως κατηγορηματικά την πιθανότητα να ψηφιστούν από το Ποτάμι αν φτάσουν στη Βουλή όλα μαζί σε έναν νόμο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.