ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Citigroup: Αυξάνονται οι πιθανότητες πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα

14:02 - 24 Μαρ 2017 | Πολιτική
Citigroup: Αυξάνονται οι πιθανότητες πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα
Οι αιχμές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την έγκριση των προωθούμενων μέτρων, στο πλαίσιο του προγράμματος προσαρμογής της Ελλάδος, από την αξιωματική αντιπολίτευση, καθιστά ακόμη δυσκολότερες τις διαπραγματεύσεις για την τρίτη αξιολόγηση.

Αυτό αναφέρει η Citigroup στο ημερήσιο σχόλιό της, εκτιμώντας ότι εάν επιβεβαιωθεί η παραπάνω εξέλιξη, τότε οι πιθανότητες πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα αυξάνονται. 


Υπενθυμίζεται εδώ ότι χτες, 23 Μαρτίου 2017, ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, J. Rice, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο το ΔΝΤ να ζητήσει και από την αντιπολίτευση να δεσμευτεί για την εφαρμογή των μέτρων της νέας συμφωνίας λίγο πριν αυτή οριστικοποιηθεί.
Ωστόσο, διευκρίνισε ότι «ακόμη δεν βρισκόμαστε κοντά σε αυτό το στάδιο (σ.σ της επίτευξης συμφωνίας). 


Σε κάθε περίπτωση υπογράμμισε ότι η λεγόμενη ιδιοκτησία του προγράμματος αποτελεί για το ΔΝΤ καθοριστικό παράγοντα για την αποτελεσματικότητα και επιτυχία του προγράμματος. 


Υπενθύμισε δε ότι στο παρελθόν το ΔΝΤ είχε απαιτήσει συναίνεση από την αντιπολίτευση. 
Ωστόσο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «η απαίτηση αυτή τίθεται όταν υπάρχει συμφωνία στην κατεύθυνση ενός προγράμματος. 
Προς το παρόν απέχουμε από αυτό».


Σύμφωνα με τη Citigroup, τα παραπάνω σχόλια δείχνουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κάνει "ιδιοκτησία" της το πρόγραμμα, εξέλιξη που καθιστά δυσκολότερη την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.