ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γκότσης: Σε νέα βάση το 2017 η λειτουργία της Κεφαλαιαγοράς

12:26 - 31 Μαρ 2017 | Πολιτική
Γκότσης: Σε νέα βάση το 2017 η λειτουργία της Κεφαλαιαγοράς
Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τις θεσμικές τομές που επιτελέστηκαν στη Χρηματιστήριο το 2016 εμφανίστηκε στη Βουλή ο Πρόεδρος της Κεφαλαιαγοράς Νικόλαος Γκότσης.

Παραδίδοντας την ετήσια έκθεση της Επιτροπής στον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου Νίκο Βούτση ο κ. Γκότσης, δήλωσε:

 

«Σαφώς το 2016 δεν ήταν η καλύτερη χρονιά για το Χρηματιστήριο, από άποψη συναλλαγών, από την άλλη όμως είχαμε μια σταθεροποίηση στο Γενικό Δείκτη των τιμών. Εκείνο όμως που θα ήθελα να τονίσω ιδιαίτερα είναι το θεσμικό έργο που έχουμε καταφέρει να ολοκληρώσουμε το 2016, που είναι πολλαπλό.

 

Από τη μια έχουμε δημιουργήσει δύο πολύ βασικές νέες εναλλακτικές αγορές χρηματοδότησης για την πραγματική οικονομία, που είναι η εισαγωγή των εταιρικών ομολόγων από τη μια και από την άλλη είναι η συμμετοχική χρηματοδότηση (Crowd funding). Και τα δύο αφορούν σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις και αποτελούν νέες οδούς για τη χρηματοδότηση τους, μέσω των οποίων θα προκαλέσουν επενδύσεις, θα φέρουν εισοδήματα και φυσικά θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας που είναι το ζητούμενο για τη χώρα.

 

Ακόμη θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι έχουμε ενσωματώσει την οδηγία για την χειραγώγηση της αγοράς για τους παραβατικούς επιχειρηματίες,  επί το αυστηρότερο και από την άλλη, βέβαια, ότι είμαστε έτοιμοι να ενσωματώσουμε το 2017 και την MIFiD II,ένα νομοθέτημα που βάζει σε νέα βάση τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Κεφαλαιαγοράς».

Τελευταία τροποποίηση στις 13:00 - 31 Μαρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.