ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Φτάσατε στα 12 δισ. μέτρα χωρίς καμία ντροπή

13:50 - 12 Απρ 2017 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Φτάσατε στα 12 δισ. μέτρα χωρίς καμία ντροπή
Πίσω από το προπέτασμα λευκού καπνού που βγήκε στη Μάλτα υπάρχει πολύ γκρίζο, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του από τη Βουλή για την εξεταστική στην υγεία.

Όπως είπε στη συνέχεια, τα μέτρα είναι σκληρά και παραβιάζουν κάθε κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης. Η καθυστέρηση έχει τεράστιο κόστος στην οικονομία, ενώ η κυβέρνηση δέσμευσε τη χώρα για πολλά χρόνια μετά τη λήξη της θητείας της.

 

Τα συμφωνηθέντα μέτρα είναι 3,6 δισ. και προστίθενται στα 9 δισ. ευρώ που πήρε ήδη η κυβέρνηση. «Φτάσατε στα 12 δισ. ευρώ χωρίς καμία ντροπή», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

 

Συμφωνήσατε αφορολόγητο και κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις, συνέχισε ο αρχηγός της ΝΔ. Πολίτης με 8.000 εισόδημα θα πληρώνει 450 ευρώ φόρο το 2019, όταν σήμερα δεν πλήρωνε τίποτα. Ένας συνταξιούχος θα χάσει τη 12η σύνταξη εκεί που τάζατε 13η σύνταξη, τόνισε.

 

Αν η αξιολόγηση είχε κλείσει πριν ένα χρόνο το τίμημα θα ήταν πιο βαρύ ή πιο ελαφρύ για τους πολίτες; Αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ.

 

Στα ενεργειακά η κυβέρνηση δέχτηκε πώληση μονάδων της ΔΕΗ που αντιστοιχούν στο 40% της επιχείρησης. Αποδεχτήκατε το μοντέλο της «μικρής ΔΕH» αφού επί δυο χρόνια απαξιώσατε την επιχείρηση. Η μετοχή είχε τιμή 12 ευρώ και τώρα 2,9 ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.