ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με… άγχος στα χωριά τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

14:25 - 14 Απρ 2017 | Πολιτική
Με… άγχος στα χωριά τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Παρά τις διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, περί «διαχειρίσιμης» συμφωνίας, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισκέπτονται «αγχωμένοι» τις εκλογικές τους περιφέρειες, ανησυχώντας για την υποδοχή της οποίας θα τύχουν.

Η συμφωνία της 7ης Απριλίου στο Eurogroup της Μάλτας περιέχει δύσκολα μέτρα, όπως η μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου, γεγονός που οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας γνωρίζουν πως είναι δύσκολο να υπερασπιστούν.

 

Υπάρχουν φυσικά και τα αντίμετρα, ωστόσο, δεν είναι αρκετά ξεκάθαρα και ελκυστικά, ώστε να μπορούν να αξιοποιηθούν αντίστοιχα από τους βουλευτές.

 

Γι` αυτό το λόγο και ανησυχούν πως θα βρεθούν αντιμέτωποι με έντονες αντιδράσεις και δεν θα είναι εύκολο να πείσουν τους ψηφοφόρους τους πως δεν θα υπάρξουν νέες επιπτώσεις στις τσέπες τους.

 

Το μόνο θετικό για τους βουλευτές είναι πως η ψήφιση των μέτρων μετατέθηκε για μετά το Πάσχα κι έτσι μπορούν να ισχυριστούν πως η συνολική συμφωνία που θα έρθει, θα έχει και θετικές παραμέτρους.

 

Παρά την ψυχολογική πίεση, πάντως, κανένας κυβερνητικός βουλευτής δεν εμφανίζεται έτοιμος να καταψηφίσει τα μέτρα όταν έρθουν στη Βουλή, πιθανότατα στις 26-28 Απριλίου.

 

Σπύρος Πολυχρονόπουλος         

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.