ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η παράσταση της ΧΑ:Ανάμεσα στη θεωρία συνωμοσίας και την πράξη

09:13 - 16 Μαϊ 2017 | Πολιτική
Η παράσταση της ΧΑ:Ανάμεσα στη θεωρία συνωμοσίας και την πράξη
Ηταν ένα επεισόδιο που θύμιζε κάπως όσα έχουμε δει από κοινοβούλια της Ασίας ή των άλλων βαλκανικών χωρών. Ενταση στην Βουλή, βία και απωθήσεις με απειλή γενικής σύρραξης.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης επιτέθηκε τη Δευτέρα στον Νίκο Δένδια για ασήμαντη αφορμή και λίγο έλλειψε η Βουλή να γίνει ρινγκ.

Πόσο τυχαίο ήταν αυτό το περιστατικό;

Μπορεί και να ήταν συμπτωματικό. Ο κ. Δένδιας περνούσε μπροστά από τον βουλευτή της ΧΑ, τα χέρια τους ακούμπησαν, προκλήθηκε ένταση και παρ’ ολίγον γενική σύρραξη. 

Κάποιοι έσπευσαν να πουν ότι όλο αυτό ήταν στημένο και ότι στόχος ήταν ο αποπροσανατολισμός, προκειμένου να μην συζητούνται τελικά τα μέτρα και το νέο μνημόνιο, αλλά η συμπεριφορά της ΧΑ.

Κάτι τέτοιο μπορεί να αξιολογείται ως θεωρια συνωμοσίας.

Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν είναι σε θέση να αποδείξει τίποτε. 

Ομως υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που κάνουν κάποιον καχύποποτο.

Όπως ότι την στιγμή που ξεκινά το επεισόδιο στην αίθουσα της ολομέλειας οπου συνεδρίασε η διαρκής επιτροπή οικονομικών υποθέσεων, διακόπτεται περιέργως η τηλεοπτική μετάδοση από το κανάλι της Βουλής.

Ή, ότι τα θεωρεία της αίθουσας της ολομέλειας ήταν κλειστά και κλειδωμένα και οι δημοσιογραφοι δεν ήταν σε θέση να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση ή το επεισόδιο, καθώς δεν υπήρχε πλέον εικόνα από την αίθουσα.

Ή, ότι εν συνεχεία δίδεται ο λόγος στην ΧΑ και τον Γ. Λαγό για να αναπτύξει την θεωρία ότι Σαμαράς - Βενιζέλος και επί ημερών Δένδια στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, έβαλαν χωρίς στοιχεία στην φυλακή την ΧΑ.

Κάτι που έδωσε την αφορμή στον πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση να μιλήσει από το βουλευτικό έδρανο και να εισηγηθεί την αποβολή της ΚΟ της ΧΑ από τις συνεδριάσεις των Επιτροπών και την περικοπή κατά το ήμισυ της βουλευτικής αποζημίωσης.

Ηδη λίγη ώρα μετά την εκδήλωση του επεισοδίου, βουλευτές, όπως ο Αδ. Γεωργιάδης, ο Α. Λοβέρδος κ.ά. μίλησαν και εξέφρασαν την άποψη ότι το επεισόδιο έδωσε την ευκαιρία στην κυβέρνηση να αποπροσανατολίσει την συζήτηση και να μην συζητούνται τα μέτρα.

Αργότερα, η ΝΔ υιοθέτησε επισήμως την άποψη αυτή και εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφερόταν: «Η προκλητική και τραμπούκικη επίθεση Κασιδιάρη στον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκο Δένδια δείχνει ότι, για μια ακόμη φορά, η Χρυσή Αυγή διευκολύνει τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτήν τη φορά, για να αποπροσανατολίσει την κοινωνία και η Κοινοβουλευτική πλειοψηφία να περάσει το πιο σκληρό και επώδυνο Μνημόνιο».

Εκ του αποτελέσματος: η πρώτη ημέρα συζήτησης του μνημονίου στην Βουλή πήγε χαμένη. Ολοι ασχολήθηκαν με τον Κασιδιάρη.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:34 - 16 Μαϊ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.