ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όλα θα κριθούν μέχρι την επόμενη Άνοιξη

18:35 - 16 Μαϊ 2017 | Πολιτική
Όλα θα κριθούν μέχρι την επόμενη Άνοιξη
Δια πυρός και σιδήρου από την κριτική της Αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση θα περάσει, όπως όλα δείχνουν με άνεση στη Βουλή τα σκληρά μέτρα για τη Συμφωνία του 4ου Μνημονίου.

Η πολύμηνη παράταση των διαβουλεύσεων, κατά κοινή παραδοχή στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου, βύθισε την Οικονομία στα αβαθή μιας μακρόσυρτης ύφεσης που μεταφέρθηκε με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και στο πρώτο τρίμηνο του 2017.

 

Έστω με αυτήν την σημαντική καθυστέρηση, στο Μαξίμου συνειδητοποιούν τώρα, ότι ο επόμενος χρόνος πρέπει να κερδηθεί τουλάχιστον στο επίπεδο των συμβολισμών, με την ανακοίνωση κάποιων σημαντικών επενδυτικών σχεδίων – υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα έχουν αντίρρηση η Αρχαιολογία και η Δασική Υπηρεσία…-που θα ανατάξουν το κλίμα στην αγορά και θα βελτιώσουν το πολιτικό ισοζύγιο.

 

Αυτήν την εποχή, όπως επιβεβαιώνουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες, καταγράφεται μια άτυπη ανακωχή ανάμεσα στις φυλές που συγκροτούν τον ηγετικό περί τον πρωθυπουργό πυρήνα, αναμένοντας ότι η κινητικότητα του Αλέξη Τσίπρα θα σηματοδοτήσει "ενδιαφέρουσες εξελίξεις". 

 

Σε κάθε περίπτωση, είναι κοινή διαπίστωση ότι, παρά το βάρος των νέων υποχρεώσεων,  διανοίγεται ένα ζωτικό δημοσιονομικό διάστημα μέχρι την προσεχή Άνοιξη στο οποίο θα κριθούν όλα τα πολιτικά και οικονομικά στοιχήματα.

 

Μέχρι τον επόμενο Μάϊο, όπως συμφωνούν κυβερνητικά και κοινοβουλευτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, θα έχει φανεί αν οι δημοσιονομικοί στόχοι που έχουν τεθεί βρίσκονται εντός προβλέψεων, γεγονός που άμεσα συναρτάται με το αν θα επισπευσθούν τα φορολογικά μέτρα για την διετία 2019-2020 αλλά και με το αν η χώρα, έχει την δυνατότητα να βγει με επιτυχία στις αγορές λίγο πριν τη λήξη του Προγράμματος την 1η Αυγούστου του 2018.

 

Γιώργος Χατζηδημητρίου

Τελευταία τροποποίηση στις 19:09 - 16 Μαϊ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.