ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Τόσο θετικά μηνύματα που ίσως... φορέσω γραβάτα!

19:47 - 17 Μαϊ 2017 | Πολιτική
Τσίπρας: Τόσο θετικά μηνύματα που ίσως... φορέσω γραβάτα!
Αισιοδοξία ότι, και από τα μηνύματα που παίρνει από παντού, θα έχουμε θετική έκβαση στις 22 Μαΐου όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις για το χρέος, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, συνομιλώντας με δημοσιογράφους στη Βουλή.

Παρότι ιδιαίτερα από το Βερολίνο,δεν εκπέμπονται θετικά μηνύματα, ο Πρωθυπουργός σχολίασε χιουμοριστικά πως τα μηνύματα είναι «πολύ καλά για να είναι αληθινά». Χαρακτηριστική η φράση του ότι «είναι τόσο θετικά που Θα αναγκαστώ να φορέσω και γραβάτα δηλαδή».

«Ας μην προτρέχουμε γιατί η σύγκρουση ΔΝΤ - Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι σκληρή. Υπάρχει και η ημερομηνία για τις 15 Ιουνίου, αλλά πιστεύω θα τελειώσουν όλα στις 22 Μαΐου», είπε.

Ο κ. Τσίπρας πάντως επανέλαβε την προειδοποίηση ότι η Αθήνα δεν προτίθεται να εφαρμόσει τα νέα δημοσιονομικά μέτρα, που θα ψηφιστούν αύριο Πέμπτη, εάν δεν δοθεί λύση για τη βιωσιμότητα του χρέους.

Σημείωσε επίσης ότι εφόσον κλείσει η αξιολόγηση, θα έρθει επενδυτικό τσουνάμι και ότι η δοκιμαστική έξοδος στις αγορές θα γίνει ενδεχομένως και μέσα στο καλοκαίρι.

Κυβερνητική πηγή ερωτηθείσα για το εάν η αυριανή ψηφοφορία έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης, τόνισε ότι ούτως άλλως κάθε τέτοια ψηφοφορία έχει. Άσκησε κριτική στη ΝΔ σχετικά με την στάση της απέναντι στο πολυνομοσχέδιο και την καταψήφιση και των αντιμέτρων, αλλά και την κατάθεση δική της τροπολογία σε ό,τι αφορά στα αντίμετρα, αναφέροντας σκωπτικά ότι «θέλω να καλωσορίσω το ενδιαφέρον της ΝΔ στα αντίμετρα».

«Εμένα μου κάνει εντύπωση ότι οι τροπολογίες της (ΝΔ) γίνονται στα αντίμετρα, στα μέτρα δεν υπάρχει καμία συζήτηση, μονάχα η δέσμευση της ότι θα τα εφαρμόσει», την ώρα που ο πρωθυπουργός λέει ότι δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα αν δεν υπάρξει η συμφωνία για το χρέος.

Τελευταία τροποποίηση στις 00:03 - 18 Μαϊ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.