ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βενιζέλος: Ψηφίζετε ένα διαρκές μνημόνιο, μετά το 4ο μνημόνιο

15:32 - 18 Μαϊ 2017 | Πολιτική
Βενιζέλος: Ψηφίζετε ένα διαρκές μνημόνιο, μετά το 4ο μνημόνιο
Για "μνημόνιο 3 plus", αλλά και για επιπλέον κρυφές επιβαρύνσεις πίσω από τα μέτρα έκανε λόγο μιλώντας την Πέμπτη στη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Πρόσθεσε δε πως υπάρχει και μνημόνιο 4, το οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αναμένεται να... κληροδοτήσει στην επόμενη κυβέρνηση, καθώς έχει ήδη λάβει δεσμεύσεις για την περίοδο μέχρι και το 2021.

Ο κ. Βενιζέλος δεν έμεινε όμως εκεί, καθώς υποστήριξε πως η ψήφιση του παρόντος νομοσχεδίου κατά τη γνώμη του φέρνει «και ένα διαρκές μνημόνιο, μετά το 4ο μνημόνιο, συνδεδεμένο με τη σταδιακή παραχώρηση παραμετρικών αλλαγών για το χρέος».

 

«Έχετε συνείδηση τι κάνατε, πώς διαπραγματευτήκατε; Έχετε φτάσει να επιβάλλετε πρόσθετα μέτρα δημοσιονομικής λιτότητας 14,2 δισ., οι δε περικοπές των συντάξεων που επιφέρετε σήμερα νομίζετε πως είναι 2,8 δισ.; Δυστυχώς δεν είναι 2,8 δισ. Η "Καθημερινή" εντοπίζει σήμερα ότι η παράταση των ήδη ψηφισμένων από σας μέτρων, των μέτρων του 2015 και του 2016 επιβάλει επιβάρυνση στους συνταξιούχους άλλα 3,7 δισ., άρα 6,5 δισ. η ρητή νομοθετημένη επιβάρυνση», επισήμανε.

 

Κατά τον κ. Βενιζέλο, δεν είναι μόνο αυτή η επιβάρυνση, καθώς, σύμφωνα με το protagon, υπάρχει κρυφή περικοπή συντάξεων με το σημερινό νομοσχέδιο 3,3 δισ., γιατί καταργείται η διάταξη του νόμου Κατρούγκαλου που προβλέπει αύξηση των συντάξεων ίση με το μισό της αύξησης του ΑΕΠ και με το μισό του πληθωρισμού από το 2018 και μετά.

 

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στους κ.Τσακαλώτο και Χουλιαράκη, λέγοντας πως με όσα σημειώνουν στην επεξηγηματική έκθεση για το επιπρόσθετο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής 2018-2021, σχετικά με την παρέμβαση για το PSI, είναι… «Βενιζελικότεροι του Βενιζέλου».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.