ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Από το «Merkel Go Back» στο «βοήθεια»

20:02 - 18 Μαϊ 2017 | Πολιτική
Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Από το «Merkel Go Back» στο «βοήθεια»
Για μέτρα ακόμα μεγαλύτερης λιτότητας κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, στην συζήτηση πριν την ψήφιση του νέου πολυνομοσχέδίου.

«Φέρατε μεγαλύτερη λιτότητα και από αυτήν που σας ζητούσαν, διαλύοντας την παραγωγική Ελλάδα. Το τέταρτο μνημόνιο τιμωρεί αυτούς που δήθεν θα προστατεύατε. Αυτούς που θα πληρώσουν για πρώτη φορά φόρο και αυτούς που θα δουν να φεύγει μια ακόμα σύνταξη. Λέγατε για την εθνική κυριαρχία και από το «Go back madam Merkel» πήγαμε στο «Βοήθεια κυρία Μέρκελ». Δεσμεύσατε την περιουσία της χώρας. Λέγατε ότι θέλετε να διώξετε το ΔΝΤ και τώρα το παρακαλάτε να μείνετε. Στηρίξατε την πολιτική σας καριέρα πάνω σε ωμά ψέματα.» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στην συνέχεια ανέφερε «Δημιουργείτε πελατειακό κράτος. Διορίζεται συμβασιούχος στο Δημόσιο, τους μονιμοποιείται αυθαίρετα, μέχρι να καταπέσουν οι διορισμοί στα δικαστήρια, τους εκμεταλλεύεστε χυδαία. Καταντήσατε το Σύνταγμα, κουρελόχαρτο. Ποιος ξέρει τι ακόμα σχεδιάζετε παίζοντας με τους θεσμούς. Παρεμβαίνετε με ωμότητα στη Δικαιοσύνη, απειλείτε ανεξάρτητες αρχές. Πήγατε να ελέγξετε το τηλεοπτικό τοπίο με τους λαγούς και το νόμο Παππά.

Κάνατε ότι μπορούσατε για να διαλύσετε εκείνα τα ΜΜΕ που δεν συμφωνούσαν μαζί σας. Κι όλα αυτά ενώ η ΕΡΤ έχει γίνει ΥΕΝΕΔ. Με αποτέλεσμα να έχει μηδενική τηλεθέαση. Υποβαθμίζετε το ίδιο το κοινοβούλιο και χτίζετε ένα σύστημα μέσα από συναλλαγές και εκβιασμούς. Χρησιμοποιείτε τους μηχανισμούς του κράτους απειλώντας πολιτικούς σας αντιπάλους. Από την στιγμή που ένας αριστερός μεταβάλλεται σε έναν αμοραλιστή εξουσιομανή. Είναι λόγια του Μίκη Θεοδωράκη, αγωνιστή της Αριστεράς και συμβόλου της Δημοκρατίας.

Αυτή είναι η παρακαταθήκη της δικής σας αριστεράς. Σε όσα υποσχεθήκατε, αποτύχατε. Αποτύχατε παταγωδώς, αν είχατε στοιχειώδη ντροπή, θα είχατε παραιτηθεί. Ξέρετε η ντροπή είναι η εσωτερική φωνή που μας υποδεινύει το σωστό δρόμο. Είναι λέξη άγνωστη σε εσάς»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.