ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τζανακόπουλος: Καθαρή λύση για το χρέος, χωρίς γκρίζες ζώνες

14:05 - 23 Μαϊ 2017 | Πολιτική
Τζανακόπουλος: Καθαρή λύση για το χρέος, χωρίς γκρίζες ζώνες
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του Eurogroup, επέρριψε τις ευθύνες για τη μη ύπαρξη συμφωνίας στη Γερμανία.

Χωρίς βέβαια να κατονομάσει τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως "δεν είναι δυνατόν να υφίσταται απαίτηση για συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα και από την άλλη να μη γίνεται αποδεκτή η θέση του για μεγαλύτερη σαφήνεια ως προς τον προσδιορισμό των μέτρων για το χρέος".

 

Τόνισε μάλιστα ότι «δεν μπορεί η συμμετοχή του ΔΝΤ να είναι αλα καρτ. Δεν μπορεί κάποιοι να λένε ναι στις μεταρρυθμίσεις αλλά όχι στη ρύθμιση του χρέους».

 

Παράλληλα, ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως η Ελλάδα έλαβε συγχαρητήρια για την πρόοδο που έχει κάνει και τώρα πρέπει και οι εταίροι να κάνουν όσα οι ίδιοι έχουν δεσμευθεί πως θα πράξουν.

 

«Η λύση που παρουσιάστηκε χθες δεν αντιστοιχούσε ούτε στους στόχους που είχαν τεθεί το προηγούμενο διάστημα ούτε στις θυσίες του ελληνικού λαού», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφορικά με το ζήτημα του χρέους.

 

Πάντως, επεσήμανε ότι είναι προτιμότερο να προετοιμάσουμε μια καλύτερη λύση παρά να πάρουμε αποφάσεις που μεταθέτουν το πρόβλημα και δεν προσφέρουν ασφαλή διέξοδο. 

 

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, καθαρή λύση είναι ο προσδιορισμός μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος χωρίς γκρίζες ζώνες και χωρίς ασάφεια και σε τέτοιο βαθμό, ώστε το ΔΝΤ να συμμετέχει στο πρόγραμμα χωρίς αστερίσκους.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:06 - 23 Μαϊ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.