ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξεταστική για την Υγεία: Άνοιγμα λογαριασμών ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

15:59 - 24 Μαϊ 2017 | Πολιτική
Εξεταστική για την Υγεία: Άνοιγμα λογαριασμών ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ
Να ανοίξουν επειγόντως οι τραπεζικοί λογαριασμοί των μελών της προσωρινής διοίκησης του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν που συνυπέγραψε με τον τότε υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη και τα τραπεζικά ιδρύματα το μνημόνιο πώλησης του νοσοκομείου, ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας την περίοδο 1997-2014.

Σχετικό αίτημα κατέθεσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας, ο οποίος μάλιστα καταλόγισε στους τότε επικεφαλής του ΔΣ του Ντυνάν, κ.κ Νίκα και Πανεθυματάκη, ότι την επομένη του πλειστηριασμού του νοσοκομείου "μεταπήδησαν" από τον Ντυνάν στην εταιρεία «Ημιθέα» η οποία ήταν αντίδικος. 

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξαν ότι ο κ. Γεωργιάδης καθώς και οι πρώην υπουργοί υγείας Ανδρέας Λοβέρδο και Μάκης Βορίδης μεθόδευσαν το «ξεπούλημα» όπως είπαν του νοσοκομείου ζημιώνοντας το ελληνικό δημόσιο.

Ειδικότερα ο κ. Λάππας κατηγόρησε τον κ. Γεωργιάδη ότι εξυπηρέτησε τα συμφέροντα των τραπεζών και όχι του ελληνικού δημοσίου. «Ντρέπομαι για τον υπουργό» είπε χαρακτηριστικά ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας και πρόσθεσε: «τέτοια υποτακτικότητα, τέτοια αναξιοπρέπεια, τέτοια υποτέλεια απέναντι σε ένα τραπεζίτη δεν έχει όρια».

Ευθύνες απέδωσε και στον Ανδρέα Λοβέρδο, επικαλούμενος μαρτυρικές καταθέσεις του προφυλακισθέντα πρώην προέδρου του Ντυνάν, Ανδρέα Μαρτίνη, ότι τοποθέτησε προσωπικό σύμβουλό του στη Διοίκηση με στόχο να απαξιώσει το νοσοκομείο. Και την ίδια στιγμή, κατηγόρησε τον κ. Βορίδη ότι υπέγραψε τροπολογία που αμνήστευσε παρανόμως όλες τις διοικήσεις του Ντυνάν ακόμη και για ποινικές διατάξεις.

Τι απαντά η ΝΔ

Στον αντίποδα η ΝΔ μέσω του βουλευτή Γιώργου Γεωργαντά αντέτεινε ότι το τριμερές μνημόνιο με την υπογραφή Γεωργιάδη είχε ως βασικό στόχο να πληρωθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων και να έρθουν επενδυτές. Πάντως ο κ. Γεωργαντάς επιφυλάχθηκε για το αίτημα της πλειοψηφίας να ανοιχθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί όσων συνδέονται με το μνημόνιο κατανόησης. 

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κατηγόρησαν τη συμπολίτευση ότι υιοθετεί άκριτα τους ισχυρισμούς του κ. Μαρτίνη τον οποίο χαρακτήρισαν «αναξιόπιστο» λόγω της προφυλάκισής του, ενώ η  Ένωση Κεντρώων συμφώνησε ότι η υπόθεση του Ερρίκος Ντυνάν είναι «ξεκάθαρη διαπλοκή».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.