ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι εννοεί ο Βενιζέλος με τη Νέα Αλλαγή

15:17 - 12 Ιουν 2017 | Πολιτική
Τι εννοεί ο Βενιζέλος με τη Νέα Αλλαγή
Του Άγγελου Κωβαίου Ως "επώδυνη αλλα αναγκαία άσκηση πολιτικής και εθνικής αυτογνωσίας" περιέγραψε ο Βαγγελης Βενιζέλος το συνέδριο του e κύκλου με θέμα "Η Ελλάδα μετά", που ξεκίνησε την Δευτέρα το μεσημερι σε ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ο κ. Βενιζέλος διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται ούτε για ινστιτούτο ούτε για πολιτικό κόμμα και υπογράμμισε ως βασική προτεραιότητα την "εμπέδωση της ανάγκης για υψηλό βαθμό επίγνωσης των προβλημάτων".

 

"Αν δεν υιοθετηθει μεταρρυθμιστικό πρόταγμα, η χώρα θα σπαράσσεται, θα κλαίει την μοίρα της, θα παραμένει επιρρεπής στον λαϊκισμό", σημείωσε ο κ. Βενιζέλος και προσέθεσε: "Μεταρρυθμιστικό πρόταγμα είμαι η κατάφαση στην πρόκληση της ιστορίας, που δεν τελειώνει ποτέ".

 

Το πρόταγμα είναι η "Νέα Αλλαγή, το μόνο αίτημα που οδηγεί κάπου", ανέφερε ο κ. Βενιζέλος και επανέλαβε την πρόταση του για συσπείρωση δυνάμεων στο "Προοδευτικό κέντρο", καθώς η Σοσιαλδημοκρατία αδυνατεί να παρουσιάσει εναλλακτική πρόταση μετά την κατάρρευση του κοινωνικού μοντέλου της Ευρώπης.

 

Χρησιμοποίησε την έκφραση "πατριωτικός προοδευτισμός" και ανέφερε ότι πρώτο βήμα θα είναι οι βουλευτικές εκλογές, από τις οποίες θα προκύπτει μια άλλη κυβέρνηση ευρωπαϊκών δυνάμεων στην οποία ο ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να συμμετάσχει.

 

Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για την ανάγκη συνεννόησης στην εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας και την αλλαγή του εκλογικού συστηματος, καθώς και την γενικότερη συναίνεση σε ένα μακροπρόθεσμο πλαίσιο αναφοράς στην στρατηγική της χώρας".

 

Παράλληλα τάχθηκε κατά της αναθεώρησης του Συντάγματος με τους όρους και μεθόδους του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε χαρακτηριστικά: "πρέπει να ανακοπεί ο συνταγματικός λαϊκισμός".

Τελευταία τροποποίηση στις 16:11 - 12 Ιουν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.