ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας σε Γιλντιρίμ: Η τουρκική παραβατικότητα δεν μπορεί να συνεχιστεί

13:59 - 19 Ιουν 2017 | Πολιτική
Τσίπρας σε Γιλντιρίμ: Η τουρκική παραβατικότητα δεν μπορεί να συνεχιστεί
Το ζήτημα των παραβιάσεων του ελληνικού εθνικού εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων έθεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Τούρκο ομόλογό του Μπιναλί Γιλντιρίμ, κατά τη συνάντηση που είχαν στον Μέγαρο Μαξίμου.

Οι συνομιλίες μας εκτός από ουσιαστικές και ειλικρινείς ήταν απαραίτητες, ειδικά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με τον Τούρκο ομόλογό του Μπιναλί Γιλντιρίμ στο Μέγαρο Μαξίμου.

 

Καθίσταται τώρα πιο επιτακτική από ποτέ, η αντιμετώπιση προκλήσεων και χρόνιων ζητημάτων που μας χωρίζουν, σημείωσε ο κ. Τσίπρας. Ποτέ ξανά τις τελευταίες δεκαετίες δεν υπήρξε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον μεταξύ των λαών μας, να ανακαλύψουν καλύτερα ο ένας τον άλλο, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

 

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα συζήτησαν το σύνολο των σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας, το Κυπριακό, τις ευρωτουρκικές σχέσεις και τις εξελίξεις στην περιοχή.

 

Συμφωνήσαμε να προλαμβάνουμε και όχι να καταστέλουμε εντάσεις, είπε ο πρωθυπουργός. Η υλοποίηση της ατζέντας μας πρέπει να βασιστεί σε σχέσεις καλής γειτονίας και αμοιβαίου σεβασμού χωρίς ενέργειες που τις υπονομεύουν. Το Αιγαίο πρέπει να είναι θάλασσα ειρήνης και σταθερότητας, είπε ο κ. Τσίπρας.  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.