ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόσκληση Τσίπρα σε ΠΟΕ-ΟΤΑ για συνάντηση στο Μαξίμου

21:11 - 26 Ιουν 2017 | Πολιτική
Πρόσκληση Τσίπρα σε ΠΟΕ-ΟΤΑ για συνάντηση στο Μαξίμου
Επιστολή - πρόσκληση απέστειλε ο πρωθυπουργός στην ΠΟΕ - ΟΤΑ για συνάντηση στο Μαξίμου αύριο Τρίτη, ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα των συμβασιούχων και την λήξη της απεργίας στην καθαριότητα των δήμων και των συσσωρευμένων σκουπιδιών στις πόλεις της χώρας

Συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απηύθυνε πρόσκληση στους εκπροσώπους της ΠΟΕ - ΟΤΑ για συνάντηση την Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017 και ώρα 10 π.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να βρεθεί λύση όσον αφορά τις διεκδικήσεις των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας και να αποφευχθούν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία, λόγω της παρατεταμένης μη αποκομιδής απορριμμάτων και των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται τις επόμενες μέρες.

Αύριο όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Σκουρλέτης θα κατατεθεί και η τροπολογία που θα προβλέπει νέα ρύθμιση για προσλήψεις με νέες οκτάμηνες συμβάσεις στην καθαριότητα των δημων αλλά και μοριοδότηση και αλλαγές στο όριο ηλικίας για τις μόνιμες προσλήψεις που θα προκηρύξει το ΑΣΕΠ.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης μετά τη συνάντησή του με την ΚΕΔΕ, στη ρύθμιση θα προβλέπεται αυξημένη μοριοδότηση για τους συμβασιούχους στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τις μόνιμες προσλήψεις, ενώ όπως ανέφερε και το μεσημέρι στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, δεν θα υπάρχει το ανώτατο ηλικιακό όριο των 45 ετών για συμμετοχή στον ίδιο διαγωνισμό.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για τη διασφάλιση της συνταγματικότητας της ρύθμισης, ενώ διαβεβαίωσε πως οι προσλήψεις που καλύπτονται από ανταποδοτικές δαπάνες εξαιρούνται από τους μνημονιακούς νόμους περί απαγόρευσης προσλήψεων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.