ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Πόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ στα σκουπίδια-Πώς αντιδρούν Καμίνης και Μπουτάρης-SOS Κουντουρά

08:00 - 28 Ιουν 2017 | Πολιτική
«Πόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ στα σκουπίδια-Πώς αντιδρούν Καμίνης και Μπουτάρης-SOS Κουντουρά
Οι προσπάθειες της κυβέρνησης και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα δεν έφεραν αποτέλεσμα. Η τροπολογία για τους συμβασιούχους ψηφίστηκε στη Βουλή, ωστόσο, οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Το πρόβλημα των σκουπιδιών, συνεπώς, γιγαντώνεται, οι τοπικές κοινωνίες ανησυχούν, οι αρμόδιοι φορείς αναζητούν λύση και ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία βρίσκονται σε… πόλεμο.

 

Μαξίμου εναντίον ΝΔ: Σχεδιάζουν να αναλάβουν ιδιώτες την αποκομιδή απορριμμάτων

Το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά πως η Νέα Δημοκρατία «επιχαίρει με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τα σκουπίδια» και μάλιστα… σαμποτάρει τη λύση.

                                                            

Κυβερνητικές πηγές, αλλά και προσωπικά ο Πάνος Σκουρλέτης τονίζουν πως η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί να υλοποιήσει το σχέδιό της, που δεν είναι άλλο από το «να αναλάβουν την αποκομιδή των απορριμμάτων ιδιώτες».

 

Ο Πάνος Σκουρλέτης μάλιστα κατηγόρησε ανοιχτά τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως επηρέασε τους εκπροσώπους της ΔΑΚΕ στην ΠΟΕ-ΟΤΑ και τους κάλεσε να μην αποδεχθούν τη λύση που πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας για να συνεχιστεί το πρόβλημα με τα σκουπίδια.

 

Ο υπουργός Εσωτερικών έγραψε συγκεκριμένα στο Twitter: «Με εντολή Μητσοτάκη η ΔΑΚΕ υποστήριξε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με σκοπό τη προώθηση επιχειρηματικών συμφερόντων στη καθαριότητα».

 

ΝΔ: Η κυβέρνηση μεταθέτει τις ευθύνες της σε άλλους

«Η κυβέρνηση έχει την πολύ μεγάλη ευθύνη για τη σημερινή χαοτική κατάσταση», σημείωσε η ΝΔ και κάλεσε την κυβέρνηση «να μην προσπαθεί να μεταφέρει αλλού τις δικές της βαριές ευθύνες». 

 

«Είναι προφανές ότι κανείς δεν την πιστεύει, καθώς έχει απωλέσει κάθε στοιχειώδη αξιοπιστία στο διάλογό της με τους ίδιους τους εργαζόμενους», πρόσθεσε η Ν.Δ. 


Σημείωσε επίσης ότι έχει εκφράσει ξεκάθαρη θέση με τη δήλωση του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη «για την ανάγκη να σταματήσουν άμεσα οι κινητοποιήσεις και να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την αποκομιδή των σκουπιδιών που ταλαιπωρεί και επιβαρύνει τους πολίτες». 

 

Η αξιωματική αντιπολίτευση κάλεσε την κυβέρνηση να εφαρμόσει «το σύνολο των προτάσεων της Νέας  Δημοκρατίας που οδηγούν στη λύση του προβλήματος».

 

Ο Μπουτάρης καλεί ιδιώτες, αλλά αντιμετωπίζει αντιδράσεις

Το πρόβλημα, όμως, έχει πάρει πια πολύ μεγάλες διαστάσεις και ιδιαίτερα στις μεγάλες πόλεις οι κάτοικοι είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι. Ο Γιάννης Μπουτάρης, στη Θεσσαλονίκη έχει αποφασίσει να χρησιμοποιήσει ιδιωτική εταιρεία για τρεις ημέρες, ώστε να μαζευτούν τα σκουπίδια. Αυτή του η απόφαση, όμως, έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση πολλών συνδικαλιστών, ιδιαίτερα του ΠΑΜΕ.

 

Καμίνης: Άστοχη η απόφαση της ΠΟΕ - ΟΤΑ για συνέχιση των κινητοποιήσεων

Στην Αθήνα, που ενόψει καύσωνα, επίσης υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα για την υγεία των κατοίκων ο Γιώργος Καμίνης  χαρακτήρισε άστοχη και υπερβολική την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις.

«Παρά τα επιμέρους προβλήματά της, η ρύθμιση που εγκρίθηκε από τη Βουλή ικανοποιεί ένα μεγάλο μέρος των αιτημάτων της ομοσπονδίας», σημείωσε ο κ. Καμίνης σε δήλωσή του.

 

Πρόσθεσε ότι με την υπευθυνότητα που οι συνθήκες απαιτούν και τα συμφέροντα της πρωτεύουσας επιβάλλουν, ο δήμος Αθηναίων θα υπερασπισθεί τη δημόσια υγεία.

 

Ο κ. Καμίνης κάλεσε τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους, καθώς, όπως πρόσθεσε, «μόνο έτσι θα υπηρετήσουν την αποστολή τους και δεν θα έρθουν αντιμέτωποι με την κοινωνία».

 

Έκκληση Κουντουρά για την άμεση αποκομιδή των απορριμμάτων

Μεγάλο πρόβλημα δημιουργεί η εικόνα με τα βουνά των σκουπιδιών, όπως είναι φυσικό και στον τουρισμό, με την αρμόδια υπουργό, Έλενα Κουντουρά να κάνειο έκκληση στους εργαζομένους για την άμεση αποκομιδή των απορριμάτων.

Η  Υπουργός Τουρισμού σε δήλωσή της κάλεσε την Ομοσπονδία να επανεξετάσει την απόφασή της και να λήξει άμεσα τις κινητοποιήσεις. «Οι τεράστιοι όγκοι των σκουπιδιών σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες δημιουργούν επικίνδυνες για την υγεία συνθήκες για τους Έλληνες και για τους ξένους επισκέπτες που βρίσκονται στη χώρα μας.

 

Το Υπουργείο Τουρισμού έχει γίνει αποδέκτης κύματος  παραπόνων από φορείς και επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ζητούν  άμεσες και δραστικές παρεμβάσεις ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη εξέλιξη της τουριστικής περιόδου και να αποφευχθεί πλήγμα στην εικόνα της χώρας διεθνώς», σημειώνει η στη δραματική της έκκληση η κα. Κουντουρά.

 

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.