ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξέσπασμα Καμίνη για τα σκουπίδια-Λύγισε ο Μπουτάρης

14:25 - 28 Ιουν 2017 | Πολιτική
Ξέσπασμα Καμίνη για τα σκουπίδια-Λύγισε ο Μπουτάρης
Γιώργος Καμίνης και Γιάννης Μπουτάρης βρίσκονται ανάμεσα σε Πολιτεία και συμβασιούχος για το ζήτημα των σκουπιδιών και αναζητούν λύσεις για Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα. Ο δήμαρχος Αθηναίων σε δηλώσεις του την Τετάρτη εξέφρασε την αγανάκτησή του για το γεγονός ότι δεν είναι σε θέση να λάβει ο δήμος μία απόφαση για το θέμα, ενώ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης που είχε αποφασίσει να χρησιμοποιήσει ιδιώτες για την αποκομιδή των σκουπιδιών φαίνεται να κάνει πίσω.

Με αφορμή το ζήτημα των  συμβασιούχων και την τραγική κατάσταση με τα σκουπίδια που έχει δημιουργηθεί, ο κ. Καμίνης ζήτησε το πρωί της Τετάρτης με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ να έχει το δικαίωμα κάθε δήμος «να αποφασίζει για τα του οίκου του».

 

«Επιτέλους, ας μας αφήσουν ήσυχους να κάνουμε τη δουλειά μας. Να αποφασίσουμε εμείς πώς θα διαχειριστούμε τα σκουπίδια, πόσους εργαζόμενους θα έχουμε, πόσους θα μπορούμε να προσλάβουμε» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας το πρωί, στην εκπομπή του Σκάι «Πρώτη Γραμμή». Αντίθετα, τώρα, προσέθεσε, «οι δήμοι περιορίζονται σε ρόλο τρίτου, σε μια διένεξη μεταξύ της Πολιτείας και των συμβασιούχων».

 

Σήμερα στο Δήμο Αθηναίων, ανέφερε, απασχολούνται 250 συμβασιούχοι, που είναι το 10% του συνόλου των εργαζομένων στην τομέα της καθαριότητας.

 

Την ίδια ώρα, στη Θεσσαλονίκη, ο Γιάννης Μπουτάρης φαίνεται πως αποφάσισε να πάρει πίσω την απόφασή του να χρησιμοποιήσει ιδιώτες για την αποκομιδή των σκουπιδιών, για όσο συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

 

Οι αντιδράσεις από μέλη του δημοτικού συμβουλίου και συνδικαλιστές αναγκάζουν τον δήμαρχο της πόλης να κάνει πίσω: Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μπουτάρης "πάγωσε" τη διαδικασία με τον ιδιώτη για την αποκομιδή των απορριμμάτων.

 

Πρόκειται, για μία κίνηση καλής θέλησης και θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις με τους εργαζομένους στο δήμο για να βρεθεί μια άλλη λύση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.