ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαγκάρντ για Τσίπρα:Ήθελε ν`αλλάξει τους κανόνες-Γρήγορα κατάλαβε ότι δεν μπορεί

08:11 - 17 Ιουλ 2017 | Πολιτική
Λαγκάρντ για Τσίπρα:Ήθελε ν`αλλάξει τους κανόνες-Γρήγορα κατάλαβε ότι δεν μπορεί
Στη σχέση της με τον Αλέξη Τσίπρα αναφέρθηκε σε συνέντευξή της στο France 2 η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Η κα. Λαγκάρντ αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, ενώ εκτιμά πως ο Έλληνας Πρωθυπουργός αν και επιχείρησε να αλλάξει τους κανόνες, γρήγορα κατάλαβε πως αυτό δεν ήταν εφικτό.

Πιο συγκεκριμένα, ερωτηθείσα για το εάν ο Αλέξης Τσίπρας είχε συναίσθηση της θέσης στην οποία βρισκόταν η Ελλάδα και αν ανταποκρίθηκε στον σκοπό για τον οποίο εξελέγη, η Κριστίν Λαγκάρντ απάντησε:«Ναι, απολύτως». 

«Είχε την φιλοδοξία να αλλάξει από την πρώτη μέρα τους κανόνες. Όμως γρήγορα κατάλαβε ότι μια τέτοια κατάσταση, δεν μπορεί να αλλάξει άμεσα». Όπως συμπλήρωσε η ίδια, «αντιλήφθηκε πολύ γρήγορα ότι ήταν σε ένα συλλογικό παιχνίδι με μια Ευρωζώνη που είχε ήδη προδιαγεγραμμένους κανόνες και για να αλλάξουν δεν αρκούν ένας αλλά 18», είπε ακόμα η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Σχετικά με τις σχέσεις που μεταξύ τους ανέπτυξε η κα. Λαγκάρντ υποστηρίζει πως ο Ελληνας πρωθυπουργός ήταν πάντα σοβαρός, εντός των ιδεολογικών του γραμμών, χωρίς να παίζει στρατηγικά παιχνίδια.

«Στις επαφές που είχα με τον Αλέξη Τσίπρα ήταν πάντα σοβαρός. Ήταν πάντα εντός των δικών του ιδεολογικών γραμμών, είχε τις δικές του προτεραιότητες, το δικό του σύνθετο πολιτικό πρόγραμμα και μια εξίσωση να λύσει» δήλωσε. Και πρόσθεσε: «υπήρξε πάντοτε σοβαρός χωρίς να ασχολείται με παιχνίδια στρατηγικής και τακτικής». 

Τελευταία τροποποίηση στις 08:18 - 17 Ιουλ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.