ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τζανακόπουλος: Η οικονομία σε φάση ανάκαμψης-Η ΝΔ σε δημιουργία εντυπώσεων

14:43 - 20 Ιουλ 2017 | Πολιτική
Τζανακόπουλος: Η οικονομία σε φάση ανάκαμψης-Η ΝΔ σε δημιουργία εντυπώσεων
Για θετικό momentum της ελληνικής οικονομίας μίλησε στην αρχική του τοποθέτηση προς τους πολιτικούς συντάκτες την Πέμπτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος. Παράλληλα, ωστόσο, εξαπέλυσε επίθεση και στη ΝΔ, λέγοντας πως σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία παίζει πολιτικά παιχνίδια, με μόνο στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων. Ο κ. Τζανακόπουλος τοποθετήθηκε ακόμα για το ζήτημα της εξόδου στις αγορές, την υπόθεση Γεωργίου, αλλά και την διαμάχη κυβέρνησης - δικαστών.

Αρχικά, μιλώντας για την οικονομία ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως «η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και η επακόλουθη εκταμίευση της δόσης έκλεισαν ένα κύκλο αβεβαιότητας. Η ελληνική οικονομία είναι πια σαφές ότι έχει περάσει σε φάση δυναμικής ανάκαμψης, γεγονός που αποδεικνύεται όχι μόνο από τις εκτιμήσεις για την μελλοντική πορεία, αλλά και από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα του τρέχοντος έτους».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χρησιμοποίησε και αριθμούς για να δείξει τα όσα είπε:

«Το ΑΕΠ μεγεθύνθηκε κατά 0,4%, για το πρώτο τρίμηνο, παρά την αρχική πρόβλεψη για ύφεση 0,5%. Η ανεργία καταγράφει διαρκή και σταθερή μείωση, φθάνοντας στο 21,7%», κατέγραψε συνεπώς «μείωση της τάξης των 6 μονάδων από το δυσθεώρητο 27,2% στα μέσα του 2014. Το πρώτο εξάμηνο του έτους, δημιουργήθηκαν 256.000 νέες θέσεις εργασίας, γεγονός που συνιστά την υψηλότερη επίδοση από το 2001», ανέφερε και πρόσθεσε:

Πέραν τούτων, «οι επενδύσεις, για το πρώτο τρίμηνο, κατέγραψαν αύξηση κατά 11,9%. Οι εξαγωγές κινούνται σε διαρκή ανοδική τροχιά, το Μάϊο η συνολική τους αξία αυξήθηκε κατά 25,3%».

Ερωτηθείς για την υπόθεση του Πάνου Καμμένου και τις συνομιλίες του με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη, ο κ.Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι πρόκειται για προσπάθεια της ΝΔ για δημιουργία εντυπώσεων.

«Δεν θα παίξουμε στο τερέν της ΝΔ, είμαστε στη μάχη με την πραγματική διαφθορά».

Για την υπόθεση Γεωργίου είπε: "Η απόφαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου αφορά νομικά ζητήματα, η Δικαιοσύνη θα κάνει αυτό που θεωρεί ορθό και στην περίπτωση του κ.Γεωργίου. Το ζήτημα του ελλείμματος του 2009 δεν μας απασχολεί ιδιαίτερα. Όλη η δημοσιονομική προσαρμογή στηρίζεται στο έλλειμμα που καταγράφηκε το 2009. Δεν νομίζω ότι υπάρχει νόημα συζήτησης. Η Δικαιοσύνη θα πάρει τις αποφάσεις της".

Ο κ.Τζανακόπουλος υποστήριξε ακόμα ότι δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση μεταξύ των κυρίων Τσακαλώτου και Παππά στο νομοσχέδιο για τη διαστημική υπηρεσία.

Αρνήθηκε ότι οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για την υπόθεση της Ηριάννας αποτελούν παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. Αντιθέτως, υποστήριξε ότι είναι θεμιτή η κριτική στις αποφάσεις.

Τέλος, για τις πληροφορίες περί ανασχηματισμού υποστήριξε πως οι ανασχηματισμοί δεν προαναγγέλονται, αλλά γίνεται συζήτηση επί επικείμενων ανασχηματισμών «όταν δεν υπάρχουν άλλα θέματα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.