ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δήμος Αθήνας: Ο Πατούλης έκανε την αρχή-Η ΝΔ σε αναβρασμό

08:11 - 21 Ιουλ 2017 | Πολιτική
Δήμος Αθήνας: Ο Πατούλης έκανε την αρχή-Η ΝΔ σε αναβρασμό
Ο Γιώργος Πατούλης, έστω και ανεπίσημα, κήρυξε την Πέμπτη την έναρξη της μάχης για τον δήμο της Αθήνας. Η δημιουργία της κίνησης Ενεργών Πολιτών «Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά» προμηνύει την κάθοδο του δημάρχου Αμαρουσίου στην Αθήνα.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του Ιατρικού Συλλόγου είναι η αλήθεια πως προκάλεσε αναστάτωση με την κίνησή του αυτή, ιδιαίτερα στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας, καθώς από τον ίδιο χώρο προέρχεται κι ο ίδιος, χωρίς ωστόσο, να προκύπτει πως έχει υπάρξει συνεννόηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να διεκδικήσει το δήμο της Αθήνας.

 

Άλλωστε, εντός ΝΔ είναι αρκετά τα στελέχη που φλερτάρουν με το χρίσμα του κόμματος για τις δημοτικές εκλογές.

 

Ο Κώστας Μπακογιάννης είναι ασφαλώς ένα από τα φαβορί για να διεκδικήσει το δήμο της Αθήνας με τη σημαία της ΝΔ, αλλά σε συνδυασμό με το υπερκομματικό προφίλ, που έχει χτίσει όλα αυτά τα χρόνια που δραστηριοποιείται στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 

Υπάρχει, όμως και η Όλγα Κεφαλογιάννη, το όνομα της οποίας ακούγεται επίσης έντονα στο γαλάζιο στρατόπεδο και θεωρείται από πολλούς ως ιδανική επιλογή.

 

Την ίδια ώρα, θεωρείται βέβαιο πως από το χώρο της Κεντροδεξιάς το δήμο θα διεκδικήσει, έστω και ως ανεξάρτητος, ο Χρήστος Τεντόμας, ο οποίος προέρχεται από το χώρο της ΝΔ και στις προηγούμενες εκλογές είχε εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο του Άρη Σπηλιωτόπουλου.

 

Υπάρχουν επίσης και δύο ακόμα πιθανές υποψηφιότητες που δημιουργούν «πονοκεφάλους» στη ΝΔ, καθώς αν τελικά επιβεβαιωθούν, θα αναζητήσουν ψήφους από τις δεξαμενές της Κεντροδεξιάς στο δήμο της Αθήνας.

 

Η μία πιθανή υποψηφιότητα είναι αυτή του Κωνσταντίνου Μίχαλου, που προέρχεται από το «καραμανλικό» στρατόπεδο και λόγω της κόντρας του με τον Γιώργο Καμίνη, έχει υπάρξει έντονη φημολογία πως σκέφτεται σοβαρά να κατέβει για δήμαρχος Αθηναίων.

 

Παράλληλα, υπάρχει και η περίπτωση του Ηλία Ψινάκη, ο οποίος δεν αποκλείεται να αφήσει το δήμο Μαραθώνα και να διεκδικήσει το δήμο της Αθήνας.

 

Στα υπόλοιπα κόμματα, για την ώρα τουλάχιστον τα πράγματα δεν έχουν εξελιχθεί τόσο. Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν ξεχωρίσει ακόμη κάποια ονόματα, ενώ ούτε το ΠΑΣΟΚ μοιάζει να έχει καταλήξει ακόμα.

 

Άλλωστε, περιμένει την απόφαση του Γιώργου Καμίνη, ο οποίος δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα είναι για Τρίτη φορά υποψήφιος. Για την ώρα ζυγίζει τα δεδομένα και δεν βιάζεται να ανακοινώσει την όποια απόφασή του.

 

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.