ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΝΔ: Η Κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς και τώρα πελαγοδρομεί

13:47 - 11 Αυγ 2017 | Πολιτική
ΝΔ: Η Κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς και τώρα πελαγοδρομεί
Σχολιάζοντας την αποτυχία της κυβέρνησης στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, το γραφείο τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηριστικά αναφέρει ότι η κυβέρνηση αδυνατεί να προχωρήσει σε μεταρυθμίσεις.

«Οι προθεσμίες, που οι ίδιοι έβαλαν, έχουν παρέλθει και αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων δεν έγινε. Η Κυβέρνηση σκόνταψε στις αντιλήψεις που εξέφραζε, απέτυχε παταγωδώς και, τώρα, πελαγοδρομεί χωρίς να ξέρει τι πρόκειται να κάνει.

Παράλληλα η ανακοίνωση αναφέρει ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκάθαρες θέσεις. Από τη θέση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο Πρόεδρός της κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είχε καταθέσει συγκεκριμένη μεταρρυθμιστική πρόταση για πάγιο σύστημα αξιολόγησης που περιελάμβανε:

  • Σύνδεση της αξιολόγησης με συγκεκριμένα και συμφωνημένα παραδοτέα
  • Αυτοαξιολόγηση του υπαλλήλου
  • Μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας
  • Επιβράβευση των καλύτερων με ταχύτερη μισθολογική και βαθμολογική προαγωγή
  • Θεσμοθέτηση ατομικού πλάνου ανάπτυξης των αδύναμων υπαλλήλων με έμφαση στην επιμόρφωση.

Αυτή η πρόταση θα αποτελέσει και τη βάση της πολιτικής που θα ακολουθήσει η αυριανή Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν μπορεί να ολοκληρώσει ούτε καν αυτά που η ίδια τώρα εξαγγέλλει. Δεν μπορεί και δεν θέλει να προωθήσει καμιά μεταρρύθμιση, που βελτιώνει το Κράτος και υπηρετεί ολόκληρη την κοινωνία».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.