ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζουράρις: Είμαστε χειρότερα από την Ινδία-Καλά κάνουν όσοι νέοι φεύγουν!

12:12 - 25 Αυγ 2017 | Πολιτική
Ζουράρις: Είμαστε χειρότερα από την Ινδία-Καλά κάνουν όσοι νέοι φεύγουν!
«Είμαστε υπό χρεοκοπία. Είμαστε αποικία χρέους, μια νικημένη χώρα και μια νικημένη χώρα υφίσταται τα πάντα» δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις.

Ερωτηθείς για τη μετανάστευση πτυχιούχων στο εξωτερικό ο κ. Ζουράρις δήλωσε ότι «Είμαστε λίγο χειρότερα από την Ινδία, και αυτοί το ίδιο πρόβλημα είχαν».

Ο υφυπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι «Σιγά – σιγά μπορεί να επιδιορθωθεί η κατάσταση, για την ώρα προσωρινώς καλά κάνουν και λένε ότι θα φύγουν» έχουμε ξοδέψει 1 εκατ. ευρώ για κάθε αριστούχο για να φτάσουμε τα παιδιά σε κάθε επίπεδο».

Πάντως, ο Κωστάς Ζουράρις ανέφερε ότι «και εγώ επί 22 χρόνια δίδαξα έξω, και συνέβαλλα στη βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος στη Γαλλία».

Ο υφυπουργός Παιδείας δήλωσε ότι έχουν σημειωθεί εν μέρει βελτιώσεις, αυτό όμως δεν σημαίνει συνολική καλυτέρευση. Κατόπιν όμως, αρνήθηκε να μιλήσει για οτιδήποτε άλλο πέραν των στενών καθηκόντων του, ακόμη και όσον αφορά ευρύτερα θέματα του υπουργείου. «Είμαι απολύτως προετοιμασμένος για την οικειοπραγία μου... για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία θα ρωτήσετε τον υπουργό και τον έτερο υφυπουργό» ξεκαθάρισε.

«Έχουμε 56.000 Ελληνόπουλα σε όλο τον πλανήτη που μαθαίνουν ελληνικά και πολλά που δεν είναι και Ελληνόπουλα, αυτή είναι η αρμόδιότητά μου. Είμαι υφυπουργός για την ελληνόγλωσση παιδεία του εξωτερικού» σημείωσε ο Κώστας Ζουράρις. 

Για τους νέους που αναγκάζονται να φύγουν από την χώρα για να βρουν την τύχη τους στο εξωτερικό είπε: «Για την ώρα καλά κάνουν τα παιδιά και λένε ότι θα φύγουν. Ετσι, κι αλλιώς θα πηγαινοέρχονται. Πληρώνουμε για κάθε παιδί εκ των αρίστων αυτών, έχουμε ξοδέψει περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ για να τα φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο. Αυτό το χαρίζουμε τώρα στις ξένες χώρες για μερικά χρόνια μακάρι να ξαναγυρίσουνε γιατί είμαστε όπως ξέρετε υπο χρεοκοπία και είμαστε αποικία χρέους γα μερικά χρόνια. Ετσι είναι όταν είσαι νικημένος αυτό συμβαίνει και οι γενίτσαροι τα καλύτερα παιδιά τα «ιτς ογλαν» ήταν τα καλύτερα παιδιά τα πιο έξυπνα τα πιο εύρυθμα τα πιο όμορφα μάλιστα για λόγους περίεργους τα έπαιρναν οι Τούρκοι από τις οικογένειες και τα έκαναν γενίτσαρους. Μια νικημένη χώρα έτσι είναι υφίσταται τα πάντα».

 

Τελευταία τροποποίηση στις 12:28 - 25 Αυγ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.