ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τζανακόπουλος: Δύο πολιτικά σχέδια συγκρούονται-Θα εκφραστούν στη ΔΕΘ

12:20 - 03 Σεπ 2017 | Πολιτική
Τζανακόπουλος: Δύο πολιτικά σχέδια συγκρούονται-Θα εκφραστούν στη ΔΕΘ
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Εποχή, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μίλησε για δύο πολιτικά σχέδια, αυτό το ΣΥΡΙΖΑ και αυτό της ΝΔ, τα οποία θα εκφραστούν, όπως σημείωσε στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζει ότι τα δύο πολιτικά σχέδια που συγκρούονται και θα εκφραστούν στη ΔΕΘ αφορούν στον τρόπο με τον οποίο θα διαχειριστεί κάποιος την κανονικότητα: "με όρους αναδιανομής, κοινωνικού κράτους και προστασίας των εργασιακών σχέσεων ή προς όφελος της εγχώριας επιχειρηματικής ολιγαρχίας".

"Βρισκόμαστε", σημειώνει ο κ. Τζανακόπουλος, "σε μια φάση όπου θα πρέπει να μπει σε εφαρμογή το πολιτικό σχέδιο της δίκαιης ανάπτυξης, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις, ώστε τα οφέλη να διανεμηθούν, με όσο το δυνατό δικαιότερο τρόπο". Τονίζει πως για να γίνει αυτό, "χρειαζόμαστε έναν σοβαρό σχεδιασμό προτεραιοποίησης των επενδυτικών σχεδίων που να αφορά και τη βέλτιστη αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων του κράτους, την αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων και την οικοδόμηση ενός νέου κοινωνικού κράτους".

Επισημαίνει ότι "σε αυτά τα τρία πεδία θα κριθεί η δυνατότητα της κυβέρνησης να οδηγήσει τη χώρα εκτός κρίσης". Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν αρνείται το γεγονός ότι πολλοί περνούν δύσκολα, ωστόσο, σημειώνει ότι η θετική πορεία των δεικτών έχει αντανάκλαση και στην πραγματική ζωή, φέρνοντας ως παραδείγματα τη μείωση της ανεργίας κατά 6% και την ανοδική πορεία του δείκτη της ιδιωτικής κατανάλωσης.

Και υπογραμμίζει: "Αν και μένουν λοιπόν πολλά να γίνουν το πολιτικό ερώτημα παραμένει: Ποια πολιτική δύναμη μπορεί να εγγυηθεί, και κατά την περίοδο της οικονομικής ανάκαμψης, τη βελτίωση της θέσης των πολλών. Η σημερινή κυβέρνηση ή η Νέα Δημοκρατία με ένα σκληρό πρόγραμμα περικοπών και απορρύθμισης της αγοράς εργασίας;".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.