ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αχτσιόγλου σε ΝΔ:Εύχεστε να ξηλώσει το ΔΝΤ τις συλλογικές συμβάσεις

15:55 - 04 Σεπ 2017 | Πολιτική
Αχτσιόγλου σε ΝΔ:Εύχεστε να ξηλώσει το ΔΝΤ τις συλλογικές συμβάσεις
Μιλώντας στη Βουλή τη Δευτέρα η Έφη Αχτσιόγλου παραδέχθηκε πως η υποδηλωμένη εργασία αποτελεί τεράστιο πρόβλημα, ωστόσο, ισχυρίστηκε πως επί ΣΥΡΙΖΑ οι μισθοί παρουσίασαν αύξηση.

Η Έφη Αχτσιόγλου επικαλέστηκε στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, υποστηρίζοντας ότι ενώ το 2012 (επί ΝΔ) οι αμοιβές εξαρτημένης εργασίας ανά μισθωτό είχαν μειωθεί κατά 3%, το 2016 κατέγραψε αύξηση 0,8% στους κλάδους της οικονομίας.

Σημείωσε δε ότι αυτή η ανοδική πορεία συνεχίζεται και για 7 στους 10 κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας και το πρώτο 4μηνο του 2017.

Η υπουργός απαντώντας στα αιτήματα των εργοδοτών για απλοποίηση της διαδικασίας δήλωσης υπερωριών που προβλέπει το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας είπε πως «δουλεύουμε με ομάδα της ΕΡΓΑΝΗΣ την δυνατότητα να δηλώνονται με sms οι υπερωρίες. Με αυτό τον τρόπο θα καλύψουμε τους εργαζόμενους και θα βοηθήσουμε τους εργοδότες με πιο απλοποιημένη διαδικασία» για να προσθέσει ότι «Μας ενημέρωσαν ότι η υποδηλωμένη εργασία έχει ξεπεράσει την αδήλωτη εργασία».

Η ίδια δε υποστήριξε πως «Η υποδηλωμένη εργασία είναι πρόβλημα των μεγάλων επιχειρήσεων. Οι υπερωρίες που δεν πληρώνονται είναι κυρίως στις μεγάλες επιχειρήσεις και συγκεκριμένα στις τράπεζες που συνειδητά το αποφεύγουν και εμείς δεν θα το επιτρέψουμε».

Τέλος, επιτιθέμενη στη ΝΔ είπε: "Όταν εμείς διαπραγματευόμασταν για τα εργασιακά και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας που εσείς καταργήσατε εσείς ταυτιζόσασταν με τους πιο ακραίους κύκλους των δανειστών. Τώρα μας εγκαλείτε για αυτές τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Δικαίωμά σας να έχετε τις ίδιες απόψεις με το ΔΝΤ. Αυτό που δεν είναι δικαίωμά σας είναι να εύχεστε να ξηλώσει το ΔΝΤ τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.