ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας-Μακρόν:Η σημασία του τέλους της κρίσης και η αναγέννηση της ΕΕ

16:05 - 07 Σεπ 2017 | Πολιτική
Τσίπρας-Μακρόν:Η σημασία του τέλους της κρίσης και η αναγέννηση της ΕΕ
Τη σημασία του τέλους της κρίσης επισήμαναν στον διάλογο που είχαν στην πρώτη τους συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν και ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

«Η ελληνική κρίση ήταν ταυτόχρονα και ευρωπαϊκή κρίση, η έξοδος λοιπόν της Ελλάδας από την κρίση θα σηματοδοτήσει και την έξοδο της Ευρώπης από την κρίση», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως με τον Γάλλο Πρόεδρο θα συζητήσουν για τις τομές που είναι αναγκαίο να γίνουν στην Ευρώπη.

Εν όψει της ομιλίας του κ. Μακρόν στην Πνύκα ο κ. Τσίπρας παρατήρησε: «Δεν θα μπορούσαμε να διαλέξουμε πιο συμβολικό τόπο από τον λόφο της Πνύκας, που έκανε τα πρώτα της βήματα η δημοκρατία, για να διατυπώσουμε το όραμά μας για τις γενναίες αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε για να ξανακάνουμε την Ευρώπη πιο ελκυστική στη γενιά μας και στις γενιές που έρχονται». 

"Πρέπει να μιλήσουμε για την έξοδο από την κρίση μετά τις μεταρρυθμίσεις και τις τεράστιες προσπάθειες του ελληνικού λαού", δήλωσε από τη μεριά του ο Εμανουέλ Μακρόν.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:18 - 07 Σεπ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.