ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κουρουμπλής: Η παραίτησή μου ισχύει, αλλά δεν φταίμε-Επίθεση σε Μητσοτάκη

16:35 - 14 Σεπ 2017 | Πολιτική
Κουρουμπλής: Η παραίτησή μου ισχύει, αλλά δεν φταίμε-Επίθεση σε Μητσοτάκη
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε την Πέμπτη απέρριψε τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για καθυστερήσεις στην αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας από το Αγία Ζώνη ΙΙ. Τόνισε πως ο μηχανισμός κινητοποιήθηκε άμεσα και λειτούργησε υποδειγματικά, ενώ για το ζήτημα της παραίτησής του, είπε πως βρίσκεται πάντοτε στη διάθεση του Πρωθυπουργού.

"Για πρώτη φορά μια τόσο μεγάλη σε έκταση ζημιά αντιμετωπίζεται με αποτελεσματικό τρόπο", είπε ο κ. Κουρουμπλής για να προσθέσει:

"Με κάθε τρόπο, όλες οι δυνάμεις που διαθέτουμε είναι σε επιφυλακή νύχτα-μέρα. Βρισκόμαστε σε μια εξαιρετικά καλή εξέλιξη. Μέρα με τη μέρα έχουμε βελτίωση".

"Οι επιθεωρητές μου είπαν ότι δεν βρήκαν ψόφια πουλιά. Δεν διαπιστώνεται μαζική καταστροφή σε πτηνά/ψάρια. Σε 25-30 μέρες υπολογίζουμε ότι θα έχει ολοκληρωθεί ο καθαρισμός", εκτίμησε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Για το αν σκέφτεται να παραιτηθεί είπε: «Είπα, το εννοώ και το πιστεύω, ότι όλοι οι υπουργοί, οι παραιτήσεις μας είναι πάντα στη διάθεση του πρωθυπουργού και για μένα προσωπικά είναι μια στάση που ξεκινάει από την ανατροπή της κυβέρνησης Γεωργίου Παπανδρέου, όπου ο βασιλιάς δεν επέτρεπε στον πρωθυπουργό να βάλει τους υπουργούς που ήθελε. Θεωρώ ότι όλοι έχουμε αυτή τη δέσμευση προς τον πρωθυπουργό».

Ο κ. Κουρουμπλής εξαπέλυσε ακόμα επίθεση στην αντιπολίτευση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο ειρωνικά χαρακτήρισε περιβαλλοντολόγο:

"Είπε ότι υπήρξε καθυστέρηση. Τι εννοούσε. Στη δική τους εκδοχή σε πόση ώρα από τότε που θα γίνει ένα ναυάγιο, παρεμβαίνουν τα σωστικά μέσα, πόση ώρα μετά γίνεται η ανάθεση της άντλησης των υδάτων σε ιδιώτη; Μπορεί να μας πει ο κ. Μητσοτάκης; Όταν η βύθιση γίνεται ξημερώματα Σαββάτου προς Κυριακή. Στις 6:14 υπάρχει το μέιλ που ανατίθεται η ευθύνη στην εταιρεία. Στις 9.30 μπαίνουν τα φράγματα και στις 10 ξεκινά η άντληση.

Βιάστηκε ο κ. Μητσοτάκης. Τον καλώ να έρθει να δει τη γιγαντιαία προσπάθεια που ίσως πρώτη φορά έχει γίνει στην ιστορία, όπου σκάφη εργάζονται για την άντληση του πετρελαίου από το βυθισμένο σκάφος, να καθαριστεί η θάλασσα από το πετρέλαιο, να καθαριστούν οι ακτές από την πίσσα, όπως επίσης και τα βράχια να καθαριστούν χωρίς χημικά. Ακούω το «πόσο χρόνο χρειάζονται, αυτά τα πράγματα για να γίνουν» και σας λέω ότι όταν τελειώσουν οι 30 μέρες που εμείς λέμε ότι θα έχει τελειώσει, να δούμε τι θα έχει μείνει πίσω".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.