ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Μείωση φορολογίας και επενδύσεις

13:24 - 17 Σεπ 2017 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Μείωση φορολογίας και επενδύσεις
"Ως αντιπολίτευση ζητώ από επενδυτές να έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Δεν απειλώ ότι θα τους διώξουμε όπως έκανε ο κ. Τσίπρας", τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί αυτή τη στιγμή στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ, επαναλαμβάνοντας το σταθερό κάλεσμά του για επενδύσεις. "Η επόμενη Κυβέρνηση θα είναι απολύτως συντονισμένη και αφοσιωμένη στην προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων. Δεν πρόκειται να ανεχθώ απόκλιση από αυτόν τον στόχο", ανέφερε παράλληλα. "Δεν φοράω τη μία το κοστούμι του επενδυτή και την άλλη το αμπέχωνο του διαδηλωτή".

"Έχω δεσμευθεί σε μείωση κατά 20% της φορολογίας στις επιχειρήσεις μέσα σε δύο μήνες", είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι "έχω δεσμευτεί για ένα απλοποιημένο αδειοδοτικό πλαίσιο".

 

"Πιστεύουμε ότι οι ιδιωτικές επενδύσεις είναι ο κύριος μοχλός ανάπτυξης. Απαιτούνται 100 δις σε επενδύσεις για να φτάσει η χώρα τον μέσο όρο της Ε.Ε", πρόσθεσε.

 

Στο ζήτημα αυτό αναφέρθηκε στις σκουριές, επισημαίνοντας ότι "καμία χώρα δεν θα άφηνε αναξιοποίητο τον ορυκτό της πλούτο στο όνομα της δήθεν προστασίας του περιβάλλοντος" και πρόσθεσε ότι υπάρχουν τρόποι να προστατευθεί το περιβάλλον από αυτές τις δραστηριότητες. "Οι επενδύσεις αυτού του είδους είναι θετικές για την απασχόληση και για τα δημόσια έσοδα", κατέληξε.

 

Το τέταρτο μνημόνιο είναι ήδη εδώ, σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε ότι δεν υπάρχει καθαρή έξοδος από το μνημόνιο και ότι αυτή η συζήτηση είναι μόνο στα χαρτιά και εν μέρει παραπλανητική, καθώς η κυβέρνηση Τσίπρα έχει δεσμεύσει τη χώρα σ’ ένα σκληρό δημοσιονομικό πλαίσιο για τα επόμενα χρόνια. "Αν είχαμε πραγματικά καθαρή έξοδο, δεν θα χρειαζόταν έγκριση πιστωτών για τα όποια αντίμετρα", σημείωσε.

 

Ανέφερε βέβαια ότι είναι καλό η χώρα να αποκτήσει πρόσβαση στις αγορές και σημείωσε ότι αυτό θα είχε γίνει αν δεν είχε μεσολαβήσει το πρώτο εξάμηνο ΣΥΡΙΖΑ, το πρώτο εξάμηνο του 2015. "Η περιπέτεια αυτή μας στοίχισε 100 δισ. ευρώ και δύο μνημόνια".

 

Κοινωνική πολιτική, η δημιουργία θέσεων εργασίας

 

Ερωτηθείς για την κοινωνική πολιτική που θα ακολουθήσει η ΝΔ εάν σχηματίσει κυβέρνηση, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει ταξικό πρόσημο και ότι για εκείνη πολιτική αλληλεγγύης είναι να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και κοινωνική πολιτική το να βρει στους ανέργους δουλειές.

 

"Η καλύτερη κοινωνική πολιτική είναι να βρούμε δουλειές στους ανέργους. Όχι να διαχειριζόμαστε επιδόματα με ημερομηνία λήξης", ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Το αν ο κ. Τσίπρας είναι κοινωνικά ευαίσθητος φαίνεται από τα δεδομένα, ανέφερε, επισημαίνοντας τη μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων.

 

Η ΔΑΠ δεν έχει λόγο να μετέχει σε φοιτητικές εκλογές

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταδίκασε την κίνηση φοιτητών της ΝΔ να υποστηρίξει φοιτητές της Πάτρας που αγόρασαν εργασίες. "Πρέπει να αλλάξει ο ρόλος των φοιτητικών παρατάξεων. Δεν πρέπει να ψηφίζουν για τις πρυτανικές εκλογές".

 

"Η ΔΑΠ δεν έχει λόγο να μετέχει σε φοιτητικές εκλογές που αφορούν λίγους, δεν θέλω να ξαναδώ αφίσα της ΔΑΠ σε κανένα πανεπιστήμιο", τόνισε.

 

Για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια τόνισε ότι πρέπει να αλλάξει το άρθρο 16 του Συντάγματος. "Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την πραγματικότητα", συμπλήρωσε αλλά δήλωσε ότι πρώτα απ' όλα δίνει έμφαση στο δημόσιο πανεπιστήμιο.

 

Στην επόμενη κυβέρνηση θα υπάρξουν και εξωκοινοβουλευτικά στελέχη

 

Ερωτηθείς σχετικά με την εξαγγελία του για νέα πρόσωπα στη ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξουν ολοένα και περισσότερα νέα πρόσωπα στο κόμμα και κάλεσε τους δημοσιογράφους να τους δίνουν βήμα.

 

"Υλοποιώ μια πολιτική ανανέωσης σε προτάσεις, ιδέες και πρόσωπα. Κάναμε το ανοικτό μητρώο στελεχών με πάνω από 1.300 συνεντεύξεις ανθρώπων. Δεν είναι εύκολη η διαδικασία, θα ήθελα να προχωρήσω πιο τολμηρά, αλλά υπάρχει μια καχυποψία απέναντι στην πολιτική. Αυτοί που διστάζουν και πρέπει να πειστούν να βάλουν πλάτη είναι αυτοί που πρέπει να προσελκύσουμε", σημείωσε.

 

Τόνισε επίσης ότι στην επόμενη κυβέρνηση θα υπάρχουν και εξωκοινοβουλευτικά στελέχη, για τα οποία όμως δεν θα μάθουμε μέχρι να σχηματιστεί κυβέρνηση.

 

"Τα ψηφοδέλτιά μας όταν ανακοινωθούν θα εκπλήξουν ευχάριστα", σημείωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του.

 

Θα αλλάξουμε τον εκλογικό νόμο

 

Ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση της θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο.

 

Μάλιστα, επεσήμανε την ανάγκη αποσύνδεσης της προεδρικής εκλογής από την πρόωρη διάλυση της Βουλής.

 

Αιχμές για Σαββίδη

 

"Δεν έχω κανένα πρόβλημα με κανέναν επιχειρηματία όσο ο επιχειρηματίας περιορίζεται στην επιχειρηματική του δράση. Όταν όμως ο επιχειρηματίας αγοράζει μέσα μαζικής ενημέρωσης για να τα χρησιμοποιεί για τα συμφέροντά του εκεί αρχίζω να έχω πρόβλημα”, διεμήνυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αφήνοντας αιχμές για τον Ιβάν Σαββίδη.

 

“Στην Ελλάδα που εγώ οραμτίζομαι κανείς επιχειρηματίας δεν πρέπει να αισθάνεται ότι χρειάζεται κάποια προστασία" υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

 

Στήριξη στον Άδωνι Γεωργιάδη

 

Απαντώντας σε ερώτηση για τον αντιπρόεδρο του κόμματος, Άδωνι Γεωργιάδη, ο κ. Μητσοτάκης του παρείχε πλήρη στήριξη.

 

"Ο κ. Γεωργιάδης είναι δική μου επιλογή και δεν θεωρώ ότι ο λόγος του είναι ακραίος και ότι δεν ανήκει στη ΝΔ", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: "Είμαστε ένα μεγάλο κόμμα που πρέπει να μάθει να ανέχεται και τις διαφορετικές απόψεις και τις διαφορετικές αποχρώσεις. Ας μην περιοριζόμαστε σε υφολογικές αξιολογήσεις στα στελέχη μας και ας κοιτάμε τα όσα λένε".

 

Το ζήτημα των μισθών

 

"Μίλησα για επιχειρησιακές συμβάσεις που πρέπει να υπερισχύουν των κλαδικών, αλλά θα πρέπει να έχουν συμφωνήσει οι εργαζόμενοι για να υπογραφούν", απάντησε σε σχετική ερώτηση. "Και ο κατώτατος μισθός πρέπει να καθορίζεται από ελεύθερες διαπραγματεύσεις".

 

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπάρχει τάση προς την μερική απασχόληση που συνοδεύτηκε από καταστρατήγηση της εργατικής νομοθεσίας με εργαζόμενους που πληρώνονται 4ωρα και δουλεύουν για οκτώ ώρες.

 

Ωστόσο, όπως επεσήμανε, η βελτίωση των μισθών μπορεί να προκύψει μόνο από τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:31 - 18 Σεπ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.