ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας σε υπουργούς: Κλείστε τα προαπαιτούμενα- «Απορρύπανση» και στη διακίνηση υγρών καυσίμων

11:59 - 18 Σεπ 2017 | Πολιτική
Τσίπρας σε υπουργούς: Κλείστε τα προαπαιτούμενα- «Απορρύπανση» και στη διακίνηση υγρών καυσίμων
Με το ζήτημα της οικολογικής καταστροφής στον Σαρωνικό ξεκίνησε την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο το πρωί της Δευτέρας ο Αλέξης Τσίπρας. Παράλληλα, έδωσε εντολή στους υπουργούς του να τρέξουν να κλείσουν τα προαπαιτούμενα, ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για την ολοκλήρωση της γ` αξιολόγησης. Έκανε έναν απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας και κατέστησε σαφές πως τα έσοδα θα αξιοποιηθούν προς όφελος των αδύναμων πολιτών.

«Επειδή εμάς σε αντίθεση με άλλους μας ενδιαφέρει η ουσία, πρέπει να μιλήσουμε με ειλικρίνεια στους πολίτες και να μην παρασυρόμαστε από τον επικοινωνιακό οίστρο των Μέσων Ενημέρωσης. Να μιλήσουμε για την ουσία του προβλήματος και να πάρουμε μέτρα για την ουσία του προβλήματος», τόνισε αρχικά ο Πρωθυπουργός και μίλησε για τις δράσεις που αναλαμβάνει η κυβέρνηση:

«Πρέπει να γίνουν τομές στο θεσμικό πλαίσιο αδειοδότησης, ελέγχου και αυστηρής τήρησης των κανόνων ναυσιπλοΐας για να προστατεύσουμε το θαλάσσιο περιβάλλον», υπογράμμισε και πρόσθεσε πως το σύστημα διακίνησης και ελέγχου της μεταφοράς υγρών καυσίμων στη Θάλασσα, χρειάζεται επίσης «απορρύπανση».

Για το ζήτημα αυτό είπε πως "έχουμε κάνει βήματα τα τελευταία δυο χρόνια, ωστόσο, όπως φαίνεται, οι κηλίδες είναι βαθιές και χρειάζεται επιπλέον προσπάθεια".

«Κλείστε τα προαπαιτούμενα»

Ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στους υπουργούς του έδωσε εντολή να δημιουργήσουν τις κατάλληλε συνθήκες για την ολοκλήρωση της γ` αξιολόγησης, το ταχύτερο δυνατό:

"Πρέπει να αποφύγουμε τους παράγοντες εκείνους που υπονομεύουν την προσπάθεια, ότι καθυστερούν. Πρέπει να κλείσει το συντομότερο η τρίτη αξιολόγηση. Μέχρι το Νοέμβριο θα ήθελα να έχουμε υλοποιήσει τη μεγάλη πλειονότητα των προαπαιτουμένων", τόνισε συγκεκριμένα για να εξηγήσει:

«Δεν πρέπει να υπάρχει καμία αφορμή, κανένα πάτημα από την πλευρά μας σε όσους θέλουν να καθυστερήσει η διαδικασία».

Παρά τις τεχνικές δυσκολίες ζητώ να δουλέψουμε με προσήλωση σε αυτή την κατεύθυνση τις επόμενες ημέρες, ήταν το μήνυμα στους υπουργούς.

Τσίπρας: Ενίσχυση αδύναμων συμπολιτών

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στα ζητήματα της οικονομίας, στέλνοντας αισιόδοξα μηνύματα.

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που έχει «ιστορικά χαρακτηριστικά», τόνισε. Η χώρα βαδίζει προς το κλείσιμο μιας δύσκολης περιόδου που θα κλείσει τον Αύγουστο του 2018 με τη λήξη του προγράμματος. «Θα είναι το τέλος μιας πολύ δύσκολης περιόδου, που όμως δεν θα έρθει ως φυσικό επακόλουθο αλλά ως αποτέλεσμα επίμονης διαπραγμάτευσης», σημείωσε.

Κάνοντας έναν μίνι απολογισμό είπε πως ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η ανεργία έχει μειωθεί, η χώρα επέστρεψε σε κανονικούς ρυθμούς ανάπτυξης, ενώ τα έσοδα βρίσκονται σε θετική πορεία γεγονός που επιτρέπει να αισιοδοξούμε ότι θα είμαστε και φέτος πάνω από το στόχο.

Σε αυτό το σημείο προανήγγειλε πως θα υπάρξει και φέτος κοινωνικό μέρισμα: "Η θετική αυτή πορεία θα μας επιτρέψει στο τέλος του 2017 να διαθέσουμε σημαντικό ποσό για ενίσχυση αδύνατων συμπολιτών", τόνισε συγκεκριμένα.

Τέλος, έριξε... καρφιά και στην αντιπολίτευση, αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη:

«Ας τους αφήσουμε να εκτίθενται και να μιλούν με οκτάστηλα για νέα μέτρα το 2018, όπως πέρυσι μιλούσαν για κόφτη».

«Υπάρχει ένα όριο που όταν το ξεπερνάς η προκατειλημμένη προπαγάνδα γυρνά μπούμεραγκ», εκτίμησε ο πρωθυπουργός. «Η Ελλάδα γύρισε σελίδα, δεν λέμε ότι τελείωσε η κρίση αλλά ότι πρέπει να αυξήσουμε τις προσπάθειές μας».

Τελευταία τροποποίηση στις 12:06 - 18 Σεπ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.