ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τεχνολογικό blackout στην Κεντροαριστερά!

14:45 - 21 Σεπ 2017 | Πολιτική
Τεχνολογικό blackout στην Κεντροαριστερά!
Ανατροπή δεδεομένων και συνολικού σκηνικού επιφέρει στις διεργασίες της Κεντροαριστεράς για την εκλογή ηγεσίας του νέου ενιαίου φορέα, η παρέμβαση της Vodafone. Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ενημέρωσε τον επικεφαλής της επιτροπής δεοντολογίας Νίκο Αλιβιζάτο, ότι ζητεί το ποσό των 900.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ και ότι οι εκλογές δεν μπορούν να γίνουν νωρίτερα από τον Φεβρουάριο.
Κατόπιν αυτού, η διαδικασία είναι εντελώς στον αέρα, με άγνωστες προς το παρόν περαιτέρω περιπλοκές.
Το σημερινό χρονοδιάγραμμα προβλέπει την διεξαγωγή της ψηφοφορίας στις αρχές Νοεμβρίου.
Η εταιρεία προτείνει όμως ως ημερομηνία διεξαγωγής της ψηφοφορίας την 4η Φεβρουαρίου 2018 και τονίζει ότι το σύστημα θα αφορά μόνο την ηλεκτρονική διασύνδεση των καλπών και όχι ηλεκτρονική ψηφοφορία από απόσταση.
Το προτεινόμενο κόστος είναι αδύνατο να καλυφθεί από την εισφορά των δύο ευρώ όσων προσέλθουν στις κάπλες και από τα παράβολα των υποψηφίων.
ΠΑΣΟΚ: Γιατί ήταν έτοιμη η εταιρεία για την ΝΔ;
Η πρώτη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ ήταν να εκφράσει «ειλικρινή απορία», ως προς το γιατί στην αντίστοιχη διαδικασία της ΝΔ η εταιρεία ήταν έτοιμη σε ένα μήνα και για την Κεντροαριστερά ζητάει τέσσερις.
Από την Χαριλάου Τρικούπη έλεγαν ότι η Vodafone επιβεβαίωσε όσα σημείωναν τις προηγούμενες ημέρες οι τεχνικοί και οι εταιρείες:
«Αποδέχεται την Online διασύνδεση αλλά γιατί στις εκλογές της ΝΔ ήταν έτοιμη η εταιρεία σε ένα μήνα και σε εμάς ζητά τέσσερις; Είναι μια ειλικρινής απορία. Όλα τα υπόλοιπα θα συζητηθούν στην αρμόδια επιτροπή Αλιβιζάτου».
Ψυχραιμία στο Ποτάμι
«Ο δρόμος για το νέο προοδευτικό Κίνημα έχει ήδη χαραχθεί. Οποιεσδήποτε καθυστερήσεις, ατέλειες, τεχνικές δυσκολίες δεν αναιρούν τη μεγάλη μας απόφαση. Αντιθέτως, αν τις χειριστούμε με προσοχή και ενότητα μπορούμε σύντομα να εξασφαλίσουμε στους πολίτες μια ανοιχτή, σύγχρονη και ταυτοχρόνως αδιάβλητη διαδικασία που όμοιά της δεν έχει υπάρξει στη χώρα μας», ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, συμπληρώνοντας και ότι:
«Παρακολουθώ και ενισχύω τις προσπάθειες του καθηγητή Νίκου Κ. Αλιβιζάτου και των στελεχών που έχει επιλέξει για την επίλυση όλων των εκκρεμών ζητημάτων. Περιμένουμε τις προτάσεις όλων όσοι μπορούν να αναλάβουν - και να εγγυηθούν - το έργο της ηλεκτρονικής διασύνδεσης των εκλογικών τμημάτων και την εξ αποστάσεως ηλεκτρονική ψηφοφορία. Και σύντομα, όταν έρθει η ώρα, θα είμαστε σε θέση, όλοι οι υποψήφιοι, να υιοθετήσουμε την τεχνικά αρτιότερη λύση που θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός ισχυρού ενιαίου φορέα».
 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.