ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παυλόπουλος: «Ενεργώς νομικές» οι αξιώσεις μας για τις γερμανικές αποζημιώσεις

16:33 - 01 Οκτ 2017 | Πολιτική
Παυλόπουλος: «Ενεργώς νομικές» οι αξιώσεις μας για τις γερμανικές αποζημιώσεις
Στη διάρκεια της τελετής αναγόρευσής του σε επίτιμο δημότη Αμφίπολης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε ότι η θέση της Ελλάδας για τη διεκδίκηση των κατοχικών αποζημιώσεων παραμένει και είναι «εθνική και κατά συνέπεια αδιαπραγμάτευτη».

Οι αξιώσεις της χώρας μας έναντι της Γερμανίας για το κατοχικό δάνειο και για τις αποζημιώσεις είναι «ενεργώς νομικές» και απαράγραπτες τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

Με την ευκαιρία της 76ης επετείου από ολοκαύτωμα της Κορμίστας στην διάρκεια της Κατοχής, ο κ. Παυλόπουλος επεσήμανε ακόμα τους κινδύνους από την επανεμφάνιση «διαφόρων λαϊκιστικών ή και νεοναζιστικών πολιτικών μορφωμάτων» στην Ευρώπη. Υπογράμμισε, ότι η «δημοκρατική Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ευρωπαϊκοί λαοί» θα πρέπει να αντιμετωπίσουν με «αποφασιστικότητα» και «αποτελεσματικότητα» τα αίτια που προκαλούν την άνοδο της εκλογικής επιρροής τους, κυρίως, με την εξάλειψη των έντονων ανισοτήτων και την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους Δικαίου, εντός της Ε.Ε..:

«Η άνοδος της εκλογικής επιρροής λαϊκιστικών και ακροδεξιών-ναζιστικών πολιτικών μορφωμάτων σε πολλά κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως, για ακόμη μια φορά, αποδείχθηκε με τα εκλογικά αποτελέσματα των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών στην Γερμανία, αποδεικνύει ότι οφείλουμε να επαγρυπνούμε όλοι εκείνοι οι Ευρωπαίοι που πιστεύουμε στην Δημοκρατία και την Ειρήνη. Το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η τελική πολιτική της ενοποίηση, υπό όρους Ομοσπονδίας. Σ’ αυτό το μεγάλο όραμα της ενιαίας Ευρώπης, με την Ελλάδα να συμμετέχει σ’ αυτήν ισότιμα μ’ όλα τα άλλα μέλη της και να πρωταγωνιστεί στις διεργασίες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, αφιέρωσε την ζωή του ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, το μεγάλο αυτό τέκνο της Ελλάδας, που γεννήθηκε στην δική σας γη, στην Πρώτη» ανέφερε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.