ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεοδωράκης: Η εποχή των αφορισμών έχει τελειώσει

15:17 - 06 Οκτ 2017 | Πολιτική
Θεοδωράκης: Η εποχή των αφορισμών έχει τελειώσει
Την αντίδραση του επικεφαλής του Ποταμιού και υποψήφιου για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Σταύρου Θεοδωράκη, προκάλεσε το εξώδικο που έστειλε η Ιερά Σύνοδος της Ελλάδας στον επίσης υποψήφιο για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, Γιάννη Ραγκούση, για δηλώσεις που έκανε αναφορικά με ομοφυλόφιλους μητροπολίτες.

«Οι Μητροπολίτες φορούν ράσα και όχι τηβέννους. Και σε κάθε περίπτωση η εποχή των αφορισμών έχει τελειώσει», έγραψε ο Σταύρος Θεοδωράκης στον λογαριασμό του στο Twitter.

Σημειώνεται πως ο Γιάννης Ραγκούσης σε συνέντευξή του στο LGBTQI περιοδικό «Antivirus» που δημοσιεύτηκε προ ημερών, είχε υποστηρίξει – απαντώντας σε ερώτηση εάν δεν φοβάται να πάει ενάντια σε «δύσκολους αντιπάλους», όπως η Εκκλησία – ότι «προσωπικά», έχει συναντήσει «εκπροσώπους της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας – σε ανώτατα κλιμάκια ακόμη και μητροπολίτες – οι οποίοι είναι ομοφυλόφιλοι και το κρύβουν».

Είχε συμπληρώσει, μάλιστα, ότι «τους αναγκάζουν και το κρύβουν». Γι’ αυτό, στη συνέντευξή του, ο Γιάννης Ραγκούσης είχε καλέσει την Ορθόδοξη Εκκλησία «να σταματήσει την υποκρισία και να μπει μπροστά σ’ αυτή τη νέα εποχή που πρέπει να ξεκινήσει στην Ελλάδα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.