ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέρασε με 148 «Ναι» η αλλαγή φύλου-Μία... ανταρσία και απουσίες

15:13 - 10 Οκτ 2017 | Πολιτική
Πέρασε με 148 «Ναι» η αλλαγή φύλου-Μία... ανταρσία και απουσίες
«Ναι» στην αλλαγή φύλου από τα 15 ψήφισαν 148 βουλευτές επί συνόλου 285 που ήταν παρόντες στη διαδικασία. Έτσι, το νομοσχέδιο για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από τη Βουλή των Ελλήνων.

Η ψηφοφορία παρουσίασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς μέχρι τελευταία στιγμή ήταν άγνωστη η στάση που θα κρατούσαν ακόμη και ορισμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Τελικά, τη συναίνεσή τους στο άρθρο 3 του νόμου, πλέον, για την αλλαγή φύλου από την ηλικία των 15 με μια δήλωση, έδωσαν 140 βουλευτές του κυβερνώνοντος κόμματος.

Στην άρνησή της επέμεινε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α` Πειραιώς Γεωργία Γεννιά. Απουσίαζαν από την ψηφοφορία οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, Μάρκος Μπόλαρης και Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Στους 140 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είπαν «ναι» στην αλλαγή φύλου αθροίστηκαν οι έξι βουλευτές του Ποταμιού, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος της ΔΗΣΥ και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Ζουράρις που διαφοροποιήθηκε από την επίσημη γραμμή του κόμματος του Πάνου Καμμένου.

Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που βρίσκονταν στην αίθουσα της Ολομέλειας ψήφισαν «παρών» με εξαίρεση τον Θανάση Θεοχαρόπουλο που τάχθηκε υπέρ του «ναι» στην νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.

«Όχι» στην αλλαγή φύλου είπαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, της Χρυσής Αυγής.

Επί της αρχής, το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας του φύλου έγινε δεκτό από 171 βουλευτές.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:27 - 10 Οκτ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.