ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο ΣΥΡΙΖΑ τραβάει αυτιά στους…αντάρτες-ΝΔ: Τραυματισμένη η κυβέρνηση

08:40 - 11 Οκτ 2017 | Πολιτική
Ο ΣΥΡΙΖΑ τραβάει αυτιά στους…αντάρτες-ΝΔ: Τραυματισμένη η κυβέρνηση
Για το Μέγαρο Μαξίμου, η υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την αλλαγή φύλου ήταν ένα μεγάλο στοίχημα. Ένα στοίχημα που, ναι μεν κερδήθηκε, ωστόσο, παράλληλα ανέδειξε και ορισμένες… παραφωνίες εντός της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Και δεν είναι τόσο το γεγονός ότι πλην του Κώστα Ζουράρι, κανένας άλλος βουλευτής των ΑΝΕΛ δεν υπερψήφισε την αλλαγή φύλου από τα 15. Αυτό που… ενόχλησε το Μαξίμου είναι ότι υπήρξαν και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία αποφάσισαν να μην υπερψηφίσουν.

Η αρχική αντίδραση από τη μεριά της κυβέρνησης ήταν βέβαια πανηγυρική, με πηγές του Μαξίμου να κάνουν λόγο για ένα νομοσχέδιο-τομή, το οποίο πέρασε με ισχυρή πλειοψηφία.

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα έγινε γνωστό πως οι διαφοροποιήσεις έξι βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία θα απασχολήσουν τα αρμόδια κομματικά όργανα.

Η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου και ο διευθυντής της ΚΟ, Κώστας Ζαχαριάδης αναμένεται λοιπόν να… τραβήξουν αυτιά.

Δεν τίθεται βέβαια θέμα διαγραφών και πειθαρχικών ποινών, ωστόσο, θα γίνει μία ευρεία συζήτηση, ενόψει άλλων κρίσιμων νομοσχεδίων που θα ακολουθήσουν.

Ποιοι είναι οι… αντάρτες

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Γεωργία Γεννιά (Α' Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ) καταψήφισε το άρθρο 3 για την αλλαγή φύλου από τα 15. 

Επίσης, οι κ.κ. Γιάννης Μιχελογιαννάκης και Μάρκος Μπόλαρης εκδήλωσαν την διαφωνία τους για το ίδιο θέμα δια της απουσίας.

Διαφοροποίηση υπήρξε και από την βουλευτή Β' Πειραιά Νίνα Κασιμάτη, που καταψήφισε την τροπολογία για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης».

Την ίδια τροπολογία καταψήφισαν επίσης οι μουσουλμάνοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καραγιουσούφ και Χουσεΐν Ζεΐμπέκ.  

Τραυματισμένη η κυβέρνηση, λένε στη ΝΔ

Η ΝΔ έσπευσε να τονίσει τις παραπάνω διαφοροποιήσεις:

«Η κυβέρνηση βγαίνει τραυματισμένη από αυτή την ψηφοφορία, καθώς οι απόψεις της έρχονται σε αντίθεση με τη μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας» εκτιμούν πηγές της Νέας Δημοκρατίας.

Οι ίδιες πηγές επισήμαναν πως «το νομοσχέδιο πέρασε με λιγότερες από 151 ψήφους και δείχνει ότι η πλειοψηφία μιας κυβέρνησης σε αποδρομή έχει ήδη αποκτήσει ρωγμές και αυτό που την κρατάει ακόμα ενωμένη είναι ο τυχοδιωκτισμός».

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 08:49 - 11 Οκτ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.