ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διαβούλευση για την ευθανασία προαναγγέλλει ο Κοντονής

16:28 - 19 Οκτ 2017 | Πολιτική
Διαβούλευση για την ευθανασία προαναγγέλλει ο Κοντονής
Το υπουργείο Δικαιοσύνης ετοιμάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να αγγίξει ένα ακόμη ευαίσθητο θέμα. Αυτό της ευθανασίας.

Έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, δείχνει πως η Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή που συντάσσει το νέο Ποινικό Κώδικα μελετά νομοθετική διάταξη για την ευθανασία και την ιατρικά υποβοηθούμενη αυτοκτονία.

Το έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης ήρθε ως απάντηση σε ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού, κ. Γιώργου Αμυρά, ο οποίος επισήμανε πως "όλο και περισσότερες χώρες εξετάζουν τη νομιμοποίησή της, υπό προϋποθέσεις".

Από την πλευρά του ο κ. Κοντονής υπογραμμίζει πως το κείμενο του βουλευτή του Ποταμιού διαβιβάστηκε εγκαίρως «στον Πρόεδρο της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής που είχε συσταθεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με αντικείμενο τη σύνταξη σχεδίου νέου Ποινικού Κώδικα, προκειμένου να τεθεί υπόψη των μελών της Επιτροπής.

Το εν λόγω σχέδιο Ποινικού Κώδικα παραδόθηκε στο γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης και επισημαίνεται ότι θα τύχει σχετικής μελέτης και επεξεργασίας και από την πολιτική ηγεσία. Ο ερωτών βουλευτής θα έχει την δυνατότητα να συμμετάσχει στην επικείμενη διαβούλευση..»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.