ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μετωπική κυβέρνησης-δικαστών για πόθεν έσχες- Παπαγγελόπουλος: Κάτι θέλουν να κρύψουν

18:59 - 20 Οκτ 2017 | Πολιτική
Μετωπική κυβέρνησης-δικαστών για πόθεν έσχες- Παπαγγελόπουλος: Κάτι θέλουν να κρύψουν
"Κάποιοι κάτι θέλουν να κρύψουν", δήλωσε με νόημα ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος με αφορμή την προσωρινή διαταγή του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις δηλώσεις του πόθεν έσχες. Η νέα κόντρα κυβέρνησης - Δικαιοσύνης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Ο νέος γύρος αντιπαράθεσης ξεκίνησε την Τετάρτη μετά την απόφαση του ΣτΕ να κηρύξει άκυρη την υπουργική απόφαση για την υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες.

Η κυβέρνηση αντέδρασε και εξέδωσε νέα απόφαση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Το ΣτΕ, όμως... απάντησε και πάλι με τον επικεφαλής του, Νικόλαο Σακελλαρίου να δίνει προσωρινή διαταγή με την οποία «παγώνει» την υποχρέωση υποβολής πόθεν έσχες για δικαστές και εισαγγελείς.

Και όλα αυτά ενώ η ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων εκπνέει το Σάββατο (21/10).

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης αντέδρασε, κάνοντας μία δήλωση με... νόημα: "Κάποιοι κάτι θέλουν να κρύψουν", δήλωσε  και πρόσθεσε: «Συνεχίζουν να εκτίθενται και έρχονται σε πλήρη δυσαρμονία με το αίσθημα δικαίου του ελληνικού λαού και της πλειοψηφίας των Ελλήνων δικαστών».

Ανακοίνωση εξέδωσαν και οι δικαστικές ενώσεις, δικαιολογώντας τις ενστάσεις που κατέθεσαν στο ΣτΕ για την υποβολή των πόθεν έσχες. Στην ανακοίνωσή τους δεν λείπουν, πάντως και αιχμές εναντίον της κυβέρνησης.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 19:08 - 20 Οκτ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.