ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προειδοποιήσεις Τσαβούσογλου για τις «προβοκατόρικες» δηλώσεις Καμμένου

22:57 - 24 Οκτ 2017 | Πολιτική
Προειδοποιήσεις Τσαβούσογλου για τις «προβοκατόρικες» δηλώσεις Καμμένου
Αιχμές κατά του Πάνου Καμμένου άφησε ο ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά.

Σε ερώτηση της ΕΡΤ για την ένταση στο Αιγαίο ο Τούρκος υπουργός είπε ότι υπάρχει ομοφωνία πως δεν πρέπει να υπάρχει ένταση και πως για την επίτευξη αυτού το σκοπού πρέπει να συνεχιστούν οι διερευνητικές συνομιλίες αλλά και ότι πρέπει από αμφότερες τις πλευρές να αποφεύγονται οι προβοκατόρικές δηλώσεις και πράξεις.

«Σε αυτό το θέμα ιδιαίτερα ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας γνωρίζουμε ότι είναι ο πρόεδρος του μικρού κόμματος της κυβέρνησης, με το οποίο αναγκάστηκαν να συνεργαστούν. Ο Νίκος Κοτζιάς μου λέει συχνά ότι είναι καλός άνθρωπος αλλά αυτό δεν είναι προσωπικό θέμα, είναι θέμα δύο χωρών. Πολύ συχνά βλέπουμε τις προβοκατόρικες δηλώσεις του και πιστεύουμε ότι τα θέματα αυτά πρέπει να λυθούν με διπλωματία και θετική ατζέντα. Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να γίνουν ατυχήματα». είπε.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο κοινών δηλώσεων με τον Νίκο Κοτζιά, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, ανέφερε πως η Αγκυρα δεν επιθυμεί να δει την Ελλάδα να μετατρέπεται σε έναν «ασφαλή παράδεισο πραξικοπηματιών», αναφερόμενος στο πραξικόπημα του καλοκαιριού του 2016.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.